Uitreiking IGZ ZorgVeiligPrijs tijdens congres op 16 juni 2011

Persbericht van Inspectie voor de Gezondheidszorg

Op donderdag 16 juni 2011 organiseert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het Rotterdamse congrescentrum De Doelen haar jaarlijks congres over patiëntveiligheid, ditmaal onder de titel:

"PATIENTVEILIGHEID IN OPLEIDING EN ONDERWIJS: VOORWAARDE VOOR KWALITEIT"

De aandacht voor patiëntveiligheid in opleiding en onderwijs ontwikkelt zich, maar kan en moet beter. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is van mening dat patiëntveiligheid in opleiding en onderwijs een cruciale plaats in moet nemen. Voor artsen en de verpleegkundigen in opleiding en de medisch en verpleegkundig specialist in opleiding moet veilig werken een vanzelfsprekendheid zijn. Zodanig dat daarmee vermijdbare schade aan de patiënt kan worden voorkomen. Dit congres is gewijd aan het vergroten van de aandacht voor patiëntveiligheid in initiële en vervolgopleidingen voor artsen en verpleegkundigen.

ZorgVeiligPrijs
Op dit congres zal voor de derde maal de IGZ ZorgVeiligPrijs worden uitgereikt
De prijs gaat naar het beste initiatief op het gebied van patiënt- of cliëntveiligheid in de zorg. Met de IGZ ZorgVeiligPrijs wil de IGZ positieve prestaties op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid belonen. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kunnen zorgaanbieders van elkaar leren. Zo kan de kwaliteit van de zorg verbeteren.
De tien beste initiatieven op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg staan op de website www.igz.nl. Deze initiatieven maken kans op de IGZ ZorgVeiligPrijs.

Meer informatie en aanmelden
Het programma staat op www.igz.nl. Geïnteresseerden vinden daar ook een link naar het congresbureau waar men zich kan inschrijven voor de dag en de workshops. Het congres duurt van 9.30 uur tot 17.00 uur

Links:
http://www.igz.nl



Razende Robot Reporter