Gemeente Westervoort

Rijkswaterstaat: Inloopavond over renovatie en afsluiting Westervoortse brug

Op 16 juni 2011 organiseert Rijkswaterstaat in Westervoort een bijeenkomst voor bewoners en bedrijven om hen te informeren over de renovatie en afsluiting van de Westervoortse brug in de zomermaanden.

Om de werkzaamheden zo efficiënt en veilig mogelijk uit te voeren, wordt de brug in deze periode acht weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De naastgelegen fietsbrug en spoorbrug blijven wel in gebruik.

De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur bij Partycentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort en heeft het karakter van een inloopbijeenkomst. Bezoekers kunnen bij verschillende stands informatie krijgen over onder meer planning, werkzaamheden en omleidingsroutes. Ook geeft de gemeente Westervoort informatie over de herinrichting van het kruispunt Brugweg-Dorpstraat-Zuidelijke Parallelweg.

Verkeersbrug
De Westervoortse brug is een belangrijke verbindingsschakel tussen Arnhem en Westervoort en ligt over de IJssel. De totale brug bestaat uit een spoorbrug, een verkeersbrug en een fietsbrug, die naast elkaar zijn gebouwd.
Vanaf vrijdag 1 juli 22.00 uur tot vrijdag 26 augustus 19.00 uur is de verkeersbrug afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer en voor het langzame verkeer (zoals tractors). In die acht weken wordt de verkeersbrug gerenoveerd. De spoorbrug en fietsbrug blijven in gebruik.

Wat gebeurt er
Rijkswaterstaat gaat onder meer de inspectiepaden en de verharding van het wegdek vervangen en voert reparaties uit aan beton en staal. De werkzaamheden kunnen alleen veilig worden uitgevoerd als de verkeersbrug is afgesloten voor het verkeer. Daarom is gekozen voor de zomerperiode, want dan rijden er minder auto's over de brug. Bewoners in de naastgelegen wijk Mosterdhof kunnen mogelijk geluidshinder ondervinden van de werkzaamheden. Dat is de reden dat Rijkswaterstaat alleen overdag aan de brug werkt.

Omleidingen
Tijdens de afsluiting stelt Rijkswaterstaat voor het autoverkeer en voor het zogenaamde langzame verkeer (denk aan landbouwvoertuigen) separate omleidingsroutes in.
Bij calamiteiten zullen brandweer, ambulance en politie gebruik maken van de fietsbrug. Dit om te voorkomen dat de aanrijtijd te lang wordt naar een calamiteit toe. Wel is afgesproken met de hulpverleningsdiensten dat zij hun snelheid aanpassen als over de fietsbrug wordt gereden.

Meer informatie
Op de website van Rijkswaterstaat vindt u meer informatie

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl