Gemeente Ede

dinsdag, 14 juni 2011

Lagerhuisdebat over Ede studentenstad 2025 in Lukkien

info@ede.nl

Moet Ede zich meer als Christelijke studentenstad profileren? Zijn allochtone studenten onmisbaar voor een vitale beroepsbevolking? Is studentenhuisvesting nog wel nodig in het internettijdperk? Dat zijn vragen die aan de orde komen op donderdagavond 16 juni tijdens een Lagerhuisdebat.

Ede denkt na over haar toekomst met het visietraject Ede 2025. Eén van de onderwerpen waar over nagedacht wordt is hoe het studeren gaat in 2025. Om ruimte te geven aan de discussie over Studeren in Ede2025 organiseert de gemeente Ede een heus Lagerhuisdebat in één van de TV/reclamestudio's van het gerenommeerde Edese bedrijf Lukkien aan de Copernicusstraat 15 in Ede. Bekend van o.a. de Voice of Holland. Speciaal hiervoor wordt één van Lukkien-studio's geheel in stijl van het Lagerhuisdebat verbouwd. Tijdstip: van 19.30 tot 22.00 uur. Het debat wordt opgenomen op film.

Twee teams van 15 personen gaan met elkaar in debat met publiek onder leiding van communicatieadviseur Suzanne Baks. De debatteams bestaan uit studenten en vertegenwoordigers uit de onderwijswereld, maar ook ondernemers. De jury is samengesteld uit lokale journalisten aangevuld met andere edenaren.

Het eindresultaat is een film, waarvan de inhoud wordt gebruikt voor de uitwerking van de Visie Ede2025.