Uitgeverij Bert Bakker

Maarten Berg & Wanda Klein donderdag in EO Dit Is De Dag

Berg & Klein - Niet alleen maar single Donderdag zullen Maarten Berg en Wanda Klein te gast zijn in EO Dit Is De Dag. Vrijdag verschijnt hun boek, Niet alleen maar single. EO Dit Is De Dag wordt uitgezonden op Radio 1 tussen 14.00 en 15.30 uur.

De afgelopen jaren zijn single vrouwen zowel uitgeroepen tot `happy singles' als uitgemaakt voor dolende, onvolledige zielen die niet zonder man kunnen. Gegeven de vele meningen is het verbazingwekkend hoe weinig kennis er is over de daadwerkelijke beleving van single vrouwen. Niet alleen maar single maakt aan die lacune een einde met de resultaten van een grootschalige enquête naar de gevoelens, de ervaringen en de meningen van single vrouwen. Daarnaast is een groot aantal singles geïnterviewd. Op buitengewoon openhartige wijze praten vrouwen van alle leeftijden en achtergronden over vooroordelen, zelfredzaamheid, toekomstdromen, eenzaamheid, vriendschap, mannen, daten, onzekerheid en seks. Hun persoonlijke verhalen zijn afwisselend hilarisch, ontluisterend en inspirerend.
Zowel de `happy single' als de `ouwe vrijster' blijkt een karikatuur te zijn die geen recht doet aan de grote diversiteit tussen single vrouwen. Dat neemt niet weg dat er ook een groot aantal opmerkelijke conclusies en patronen uit het boek naar voren komt (bijvoorbeeld als het gaat om de verschillen tussen gelukkige en ongelukkige singles). Al met al is er een geheel ontstaan dat vrouwen niet alleen zal boeien en amuseren, maar hun ook inzicht kan geven in hun eigen liefdesleven. Op die manier kan Niet alleen maar single meer opleveren dan menig zelfhulpboek.

Dr. Maarten Berg (1975) is econometrist, sociaal psycholoog en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder verscheen van zijn hand de bestseller Pluk het geluk. Drs. Wanda Klein (1982) heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel werkt ze als psycholoog en gedragskundige.