Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 16-06-2011

Aanranding

NIEUWEGEIN De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die op woensdagavond heeft plaatsgevonden.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat een meisje aangerand was onder een brug op het Hooglandse Jaagpad. Agenten gingen direct ter plaatse en zochten in de omgeving naar de verdachten. Zij werden niet meer aangetroffen.

Het 15-jarige slachtoffer uit Nieuwegein zat omstreeks 21.45 uur op haar fiets toen zij tot stilstand gedwongen werd door vier jongens. Eén jongen hield haar fiets vast en een andere jongen betastte haar. Een derde jongen zat aan de billen van het meisje. Op een gegeven moment heeft het meisje één van de jongens een trap tussen zijn benen gegeven, waarna ze ervandoor ging op haar fiets.

Signalementen:

Drie van de jongens hebben een donkere huidskleur en één van hen is blank. Allen waren ongeveer 17 à 18 jaar. Twee van hen droegen donkere kleding. Eén van de jongens had kroeshaar, een ander had zijn haren naar achteren gevlochten. De blanke jongen droeg een roze petje van het merk Ralph Lauren.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Mishandeling

BENSCHOP Een jongen werd op woensdagavond aangehouden, omdat hij een man had mishandeld.

Rond 21.30 uur was een 18-jarige man uit Benschop met vrienden aan het voetballen op een veldje aan de Koningin Wilhelminastraat. Er ontstond een stoeipartij tussen de man en een jongen, maar dit liep uit de hand. De man kreeg van de jongen, 16 jaar en ook afkomstig uit Benschop, diverse klappen en schoppen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer werd met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De jongen werd aangehouden en is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.