Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 16-06-2011

Getuigenoproep

MAARSSEN De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van woensdag op donderdag iets verdachts gezien hebben bij de rotonde van de Straatweg en de Stationsweg.

Omstreeks 04.35 uur kreeg de politie een melding dat er over de weg een draad gespannen zou zijn, op de kruising van de Straatweg met de Stationsweg. Agenten gingen ter plaatse en hebben het touw dat over de weg gespannen was, verwijderd. Het touw was op een dusdanige hoogte gespannen, dat er ongelukken hadden kunnen gebeuren.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over de perso(o)n(en) neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden

MAARSSEN Een dronken man werd op woensdagavond aangehouden.

Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie een melding van een schreeuwende man bij een woning aan Bloemstede. Agenten gingen ter plaatse en troffen de schreeuwende man, die onder de invloed van alcohol was, aan. De man, 41 en afkomstig uit Utrecht, bleef schreeuwen en de agenten hielden hem aan. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten. De man werd ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

BREUKELEN Een man kreeg twee bekeuringen en kon zijn rijbewijs inleveren, omdat hij in de nacht van woensdag op donderdag te hard reed.

Surveillerende agenten reden rond 00.15 uur over de Rijksweg A2 richting Amsterdam toen zij een auto met hoge snelheid zagen rijden. De agenten startten een meting en na correctie bleef er een snelheid van 162 km/u over, waar 100 km/u is toegestaan. Agenten gaven de bestuurder een stopteken. De 21-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en daarnaast kreeg een bekeuring voor het rijden zonder gordel en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.