Politie Drenthe

Donderdag 16 juni 2011

Provincie Drenthe, 16-06-2011

Politie controleert in verkeer

EMMEN De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in Drenthe gecontroleerd in het verkeer op het niet handsfree bellen. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor niet handsfree bellen (3x),niet dragen van de autogordel (2x) en te hard rijden (32 km/uur te hard binnen de bebouwde kom).

Aanrijding met letsel

PEIZE Woensdagmiddag raakten drie bestuurders betrokken bij een aanrijding op de Groningerweg in Peize. Een 42-jarige man uit Roden reed in de richting van Peize en stopte voor het overige verkeer. Daarachter reed een 20-jarige jongen uit Roden, die ook op tijd wist te stoppen. Een 33-jarige bestuurder uit Peize die daar achter reed, kon niet meer op tijd remmen en kwam met zijnvoorganger in botsing. De 20-jarige jongen is met nekklachten naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Politie rolt hennepkwekerijen op

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft woensdagavond twee hennepkwekerijen opgerold in Hollandscheveld. Eén van de kwekerijen bevond zich in een woning aan Abraham Niehuesstraat. Hier werden 700 planten aangetroffen. In een schuur bij een bedrijfspand aan de Thijs Thalenstraat werd een andere kwekerij opgerold. Hier zijn 675 planten inbeslaggenomen. De eigenaren van de panden hebben niet met deze kwekerijen te maken. Zijn verhuurden de panden. De identiteit van de huurders is bekend. Deze personen zullen worden gehoord over hun betrokkenheid.

Man aangehouden wegens diefstal bromfiets

ASSEN Agenten hebben woensdagochtend een 46-jarige man uit Assen aangehouden bij zijn woning aan de Ellen. De man had een gestolen bromfiets en drie gestolen helmen in zijn schuurtje staan. De man wordt nader gehoord.