Politie Groningen

Donderdag 16 juni 2011

Provincie Groningen , 16-06-2011

Scooterrijder gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Bij een verkeersongeval is woensdagmorgen een 45-jarige scooterrijder uit Ten Boer gewond geraakt. De man reed over de Borgweg in Groningen. Een 50-jarige automobilist uit Hoogezand zag de scooterrijder over het hoofd toen hij op de T-splising met de Borgsloot rechtsaf sloeg. Beide bestuurders konden een aanrijding niet meer voorkomen. De scooterbestuurder kwam hard op het wegdek terecht. Hij werd met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie neemt auto van Duitse wanbetaler in beslag

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie woensdagmorgen op het Boterdiep in Groningen op een personenauto met een Duitse kentekenplaat. Uit het systeem bleek dat de kentekenhouder van het voertuig nog voor ruim 400 euro aan boetes hadopenstaan. Omdat de kentekenhouder niet bij het voertuig was, nam de politie de auto in beslag. Als de eigenaar alle openstaande boetes en de sleepkosten heeft voldaan krijgt hij zijn bolide weer terug. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Drugsvangst in woning

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen in een woning ik de kleine Raamstraat in Groningen een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs gevonden. Agenten gingen in de woning een kijkje nemen na een tip over de mogelijke aanwezigheid van verdovende middelen. Toen er na aanbellen niet werd opengedaan ging de politie de woning binnen. Agenten troffen tijdens het doorzoeken van de woning de ruim twee kilo hennep, ruim 200 gram hash en een hoeveelheid kant en klare joints aan. Ook vond de politie verschillende goederen voor het maken van joints. De drugs en aanverwante artikelen werden in beslaggenomen. E werd niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Broer bedreigt broer met mes

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat de 40-jarige in een woning in de Verweystraat in Groningen zijn 36-jarige broer had bedreigd met een mes. De broers leven al langere tijd in onvrede met elkaar. Agenten troffen de 40-jarige broer aan op de Verzetstrijderslaan in Groningen en kon hem aanhouden. Bij de fouillering bleek hij het mes bij zich te hebben. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. Het mes werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Chauffeur goederenvervoer op de bon

ZUIDHORN De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige chauffeur van een bestelauto uit Groningen op de bon geslingerd. De chauffeur werd op de N388 door een motoragent gecontroleerd. Het bleek dat hij voor een firma witgoed vervoerde om bij klanten af te leveren. De Stadjer kon de agent geen vergunning beroepsgoederenvervoer overhandigen. Ook bleek de bestelauto te zwaar was beladen. (overschrijding van 9,14%). Hij moest zijn transport staken. Voor beide overtredingen kreeg de Groninger chauffeur een bekeuring.

Agressieve winkeldief aangehouden

VEENDAM De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Veendam aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten reageerden op een melding van een agressieve winkeldief in een supermarkt aan de Kerkstraat in Veendam. Hier bleek dat personeel met de agressieve winkeldief in gevecht waren geraakt. De man was in de winkel door personeel betrapt bij het stelen van etenswaren. Hij moest door personeel in bedwang gehouden worden. Toegesnelde agenten wisten de winkeldief, een bekende van de politie, in de boeien te slaan. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte wordt onder meer diefstal met geweld ten laste gelegd.

Stadjer mishandelt barpersoneel

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 19-jarige Groninger aangehouden voor mishandeling. Twee 21-jarige barmedewerkers van een horecagelegenheid in de Poelestraat stonden voor de zaak een sigaretje te roken. Zij werden aangesproken door de 19-jarige man. Hij daagde beide personeelsleden uit en gaf de barman plotseling een klap. Toen de 21-jarige barvrouw tussen beiden kwam staan kreeg ook zij een vuistslag in haar gezicht. De geweldpleger kon direct door portiers worden vastgepakt. Hij werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. Beide slachtoffers hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietsdief gaat ervandoor

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 34-jarige Stadjer aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de bromfietser zonder helm in de Oude Kijk int Jatstraat reed. Toen agenten de man wilden aanspraken, ging hij er als een haas vandoor. Bij een achtervolging liet de Stadjer de bromfiets in de Kleine Appelstraat achter. Hij ging er vervolgens rennend vandoor. Het bleek dat de brommer als gestolen te boek stond. Bij een zoektocht in de omgeving konden agenten de 34-jarige verdachte in de Hoekstraat aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De bromfiets werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Litouwse brandstofdieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht twee Litouwse mannen ( 21 en 22 jaar) aangehouden voor brandstofdiefstal. Surveillerende agenten zagen op de Sprikkenburg (Industrieterrein de Hoogte) een auto met een buitenlands kenteken staan. Toen zij polshoogte gingen nemen zagen zij een man hard weglopen. Agenten zagen bij de auto drie jerrycans met ongeveer 30 liter benzine en diesel staan. Zij vermoedden dat de brandstof even daarvoor was gestolen. Bij een zoektocht in de omgeving troffen agenten de beide Litouwers aan. Zij hadden niet een duidelijke verklaring voor hun aanwezigheid op het industrieterrein en over de herkomst van de brandstof. Beide verdachten werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. De auto en de brandstof werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.