Gemeente Enkhuizen

Nieuwe bijeenkomst ov-chipkaart voor 55-plussers

Op 6 juni jl. hielden de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, Connexxion en de Provincie Noord-Holland een informatiebijeenkomst over de ov-chipkaart, speciaal voor de 55-plussers in deze gemeenten. De aandacht voor deze bijeenkomst was groter dan verwacht, waardoor op last van de brandweer niet alle belangstellenden toegelaten konden worden in de afgehuurde ruimte.

Daarom is besloten een nieuwe bijeenkomst te organiseren. Deze vindt plaats op 30 juni in het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel (Hoofdstraat 206). De informatiebijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Er is plek voor 200 genteresseerden; aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk. Dit kan bij Jade Koster, per e-mail via
j.koster@enkhuizen.nl of telefonisch via (0228) 360 100.

Aanvragen ov-chipkaart
De provincie Noord-Holland biedt de ov-chipkaart tot 1 december 2011 aan voor een kortingsbedrag van 1,50 (normaal: 7,50). Hiervoor dient u een ov-chipkaart online aan te vragen via www.nh-ovchipkaart.nl. Een ov-chipkaart met korting aanvragen met behulp van een papieren aanvraagformulier is niet langer mogelijk: de provincie Noord-Holland heeft hiervoor slechts een beperkte oplage ter beschikking gesteld die inmiddels op is. Papieren aanvraagformulieren waarmee u een OV-chipkaart voor het reguliere bedrag van 7,50 kunt aanvragen, zijn op te vragen bij Connexxion via 0900 - 266 63 99.

OV-chipkaart in Noord-Holland
Nog voor de zomer verdwijnt de strippenkaart definitief in Noord-Holland. U heeft dan een OV-chipkaart nodig om te reizen met het openbaar vervoer in Noord-Holland. Met de OV-chipkaart kunt u straks in hl Nederland in alle trams, treinen, metros en bussen terecht. Wel zo prettig en makkelijk. Niet meer nadenken over zones of strippen. Simpelweg de kaart opladen en vervolgens in- en uitchecken. Dus zorg dat u tijdig in het bezit bent van een OV-chipkaart. Kijk op www.ov-chipkaart.nl voor meer informatie over de OV-chipkaart.