Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 31 mei jl.

In de vergadering van 31 mei 2011 zijn o.a. de volgende onderwerpen aan de orde geweest.

Aanbieding jaarrekening 2010, begroting 2012 en de meerjarenbegroting 2013 â 2015 van het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) Instemmen met de jaarrekening 2010, begroting 2012 en de meerjarenbegroting 2013 â 2015 van het Brabants Historisch Centrum.

Compensatie uren jeugdbinnensport in relatie tot nieuwe subsidieverordening
De sportverenigingen welk grootverbruiker van de binnensportaccommodatie zijn, worden gecompenseerd voor de uren jeugdbinnensport. Hiervoor wordt jaarlijks een bedrag van ⬠10.000 aan Stichting Binnensport Boekel beschikbaar gesteld.

Zorg voor jeugd, convenant
De gemeenten in de Regio Brabant Noord Oost sluiten een nieuw convenant af met hulpverlenende instellingen ten behoeve van het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd.

Vaststelling bestemmingsplan Kluisstraat â Statenweg en behandeling ingekomen zienswijzen
Het ontwerp-bestemmingsplan Kluisstraat â Statenweg heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Hierop zijn enkele zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan is het bestemmingsplan op details aangepast en wordt het plan gewijzigd voorgelegd aan de gemeenteraad ter vaststelling.

Project âSamen sterk in het buitengebied regio Brabant-Noordâ (handhaving)
Het Project âSamen sterk in het buitengebiedâ beoogt het opzetten van een robuuste samenwerkingsmodel tussen de voor het buitengebied verantwoordelijke diverse toezichts- en handhavingsorganisaties. Het doel ervan is het naleefgedrag in het buitengebied structureel te verbeteren, de pakkans op overtredingen te vergroten en de efficiency en de effectiviteit van het toezicht te versterken. Voor Boekel heeft dit project geen meerwaarde. Er worden reeds op basis van in een beleidsplan en uitvoeringsprogramma vastgelegde prioriteiten gebiedsgerichte controles uitgevoerd. Daarnaast is er een samenwerkingsovereenkomst tussen een drietal partijen, waaronder Boekel, ter bevordering van de kwaliteit en efficiency van vergunningverlening op het gebied van bouwen, milieu e.d.

Algemene subsidieverordening 2012 gemeente Boekel Naar aanleiding van de concept subsidieverordening 2012 hebben in totaal 22 verschillende organisaties een inspraakreactie ingediend en er zijn 2 inspraakreacties ontvangen van gezamenlijke organisaties. Alle zienswijzen zijn in een inspraakverslag verwerkt en worden aan de raad aangeboden.