Gemeente Dirksland


Jan Verboom zet St. Bejaardenwerk Dirksland in het zonnetje

De gepensioneerde Manager Financieel Advies van Rabobank Goeree-Overflakkee Jan Verboom bracht donderdag 29 april een mooi cadeau mee naar de vergadering van de Stichting Bejaardenwerk Gemeente Dirksland.

In het bijzijn van de leden van de vergadering en Directeur Particulieren van Rabobank Goeree-Overflakkee Marc Luttikhuis overhandigde hij een cheque van ⬠1000 ,- aan de voorzitter van de stichting.

Na een mooie carrière bij de Rabobank wilde Jan Verboom iets moois doen met het geld dat zijn werkgever beschikbaar had gesteld voor een afscheidsreceptie. Jan Verboom koos niet voor een afscheidsreceptie, maar besloot het geld te doneren aan de Stichting Bejaardenwerk Gemeente Dirksland. Als voorzitter van de Stichting Sportcomplex De Gooye is hij nauw verbonden aan deze stichting.

In de Stichting Bejaardenwerk Gemeente Dirksland zijn alle organisaties die zich met ouderenwerk in de gemeente Dirksland bezighouden verenigd. Dat zijn naast alle woonzorglocaties voor ouderen ook de Gemeente Dirksland, de Woningbouwvereniging Dirksland, Careyn, de ANBO, Cura Mare en Sportcomplex De Gooye. Het doel van de stichting is sociale cohesie te bewerkstelligen en de vereenzaming van senioren tegen te gaan.

De Stichting Bejaardenwerk Gemeente Dirksland is erg blij met de donatie. De stichting houdt zich bezig met de belangen van ouderen binnen de gemeente Dirksland en organiseert diverse activiteiten, waaronder de jaarlijkse Ouderendag. De organisatie kost echter veel geld. Geld dat de stichting elk jaar weer vergaart via lokale sponsoren, waaronder Rabobank Goeree-Overflakkee en gemeentelijke subsidie. Deze donatie komt als een welkome bijdrage richting het 25-jarig bestaan in 2013.

Het gekozen doel was voor Jan Verboom geen moeilijke keuze. âWat ligt er dan meer voor de hand om een gift te doen aan een stichting waarbinnen je zelf actief bent en die zich inzet voor ouderen in de gemeente Dirksland. Een doelgroep waar ik nu door mijn leeftijd ook binnen valâ.
Â