Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

CityLife onder strikte voorwaarden open tot 1 januari 2013

CityLife onder strikte voorwaarden open tot 1 januari 2013

Het college van Bodegraven-Reeuwijk heeft een belangrijke beslissing genomen over CityLife. De ondernemer krijgt onder strikte voorwaarden tot 1 januari 2013 de tijd om te zoeken naar een andere locatie. Wijkt de ondernemer af van de voorwaarden, dan moet CityLife alsnog binnen 6 weken zijn deuren sluiten.

Op 18 mei heeft de Raad van Bodegraven-Reeuwijk het college gevraagd uit te zoeken of het mogelijk is om, in plaats van de gebruikelijke 6 weken alvorens tot sluiting over te gaan, de ondernemer meer tijd te gunnen.

Het college van Bodegraven-Reeuwijk is bereid onder strikte voorwaarden aan dit verzoek tegemoet te komen en de ondernemer de tijd te geven tot
1 januari 2013 om een andere locatie te zoeken. De voorwaarden betreffen vooral maatregelen om de veiligheid optimaal te waarborgen en de overlast tot een minimum te beperken.

Een aantal van deze voorwaarden is:

* CityLife mag op vrijdagavond tot 01.00u en zaterdagavond tot 02.00u open zijn

* De ondernemer dient alle voorwaarden van de brandweer, zoals aanschaf van een brandmeldinstallatie, onmiddellijk op te volgen. Voor elke week dat de ondernemer hieraan niet voldoet moet hij EUR 5.000 betalen

* Het maximaal toegestane aantal bezoekers is beperkt tot 500
* Vanaf twee uur voor sluitingstijd mogen geen nieuwe bezoekers binnengelaten worden

* CityLife betaalt de helft van alle toezicht- en handhavingskosten
* De inzet van verkeersregelaars komt voor rekening van CityLife
* Op vrijdagavond/-nacht mag geen alcohol worden verstrekt
* Op zaterdagavond/-nacht mogen alleen bezoekers van 18 jaar en ouder worden toegelaten

De ondernemer moet deze en nog een aantal, hier niet genoemde voorwaarden exact naleven, zo niet dan wordt CityLife alsnog zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen 6 weken gesloten.

CityLife krijgt van de gemeente een zogenaamde "last onder bestuursdwang" opgelegd. Dat betekent dat de gemeente tegen CityLife gaat handhaven vanwege het ontbreken van een exploitatievergunning. CityLife is een horecabedrijf en dient over zo'n vergunning te beschikken. Een exploitatievergunning kan echter niet verleend worden.

Uit vele incidenten, klachten van omwonenden en rapportages van politie en brandweer is gebleken dat CityLife een buitengewoon nadelige invloed heeft op de woon- en leefsituatie. Ook de veiligheid van de jonge bezoekers in geval van een calamiteit is door de slechte bereikbaarheid onvoldoende gegarandeerd. Daarnaast heeft de ondernemer niet voldaan aan de door de gemeente gestelde eisen van brandveiligheid.