Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 16-06-2011

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Een buschauffeur heeft woensdagavond een dronken automobilist klem gereden en de politie gewaarschuwd.

Rond 23.50 uur kreeg de politie een melding dat een buschauffeur een auto had klemgereden op de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse bleek dat een buschauffeur van Connexxion zag dat een bestuurder van een auto over de weg slingerde en een aantal maal de middengeleider had geramd. De auto had inmiddels twee lekke banden. Hierop besloot de buschauffeur in te grijpen hij reed de bestuurder klem en belde de politie.

De agenten constateerden dat de 70-jarige bestuurder uit Maarssen dronken was. De man was niet in staat om een blaastest af te leggen. Hij werd aangehouden en op het bureau heeft een arts bloed van de man afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel de man gedronken had. De politie prijst het optreden van de buschauffeur.

Verdachte auto Aakplein

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een verdachte auto aangetroffen op het Aakplein. In de auto zou mogelijk explosief materiaal aanwezig zijn, dit bleek niet het geval.

Omstreeks 11.00 uur ging de politie poolshoogte nemen bij een verdachte auto die op het Aakplein geparkeerd stond. De politie stelde het onderzoek in naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek. Gezien de feiten en omstandigheden rond de auto bestond het vermoeden dat er mogelijk explosieven in de auto aanwezig waren.

De omgeving werd afgezet en 45 woningen werden ontruimd. De EOD kwam ter plaatse en onderzocht de auto. Er werden geen explosieven aangetroffen. Omstreeks 18.00 uur werd de omgeving vrijgegeven. De auto werd voor sporenonderzoek meegenomen.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.15 uur een automobilist over de Burgemeester Norbruislaan rijden. De bestuurder reed met hoge snelheid. De agenten keerden hun voertuig en besloten de bestuurder te controleren. Bij het zien van de politie probeerde de bestuurder weg te komen. Na een korte achtervolging zagen de agenten dat de auto op de Bazelstraat geparkeerd werd. De 28-jarige bestuurder uit Maarssen stond naast een voordeur van een huis en verklaarde van niets te weten.

Hij gaf aan dat hij niet gereden had. Voor de agenten was het duidelijk dat de Maarssenaar wel gereden had. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 525 ug/l uit. Ook werd duidelijk dat de man al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed.

Vrouw raakt gewond

UTRECHT Woensdagmorgen is een vrouw gewond geraakt, toen zij uit de bus stapte.

Een 19-jarige vrouw uit Huizen stapte omstreeks 08.35 uur uit de bus bij de halte aan de

St. Laurensdreef. Op het moment dat de deur dicht ging, zat de vrouw met haar tas en been nog tussen de deur. De chauffeur had dit niet in de gaten en reed weg. Hierdoor kwam de vrouw ten val en werd enkele meters meegesleurd. Zij liep schaafwonden op en moest onder doktersbehandeling gesteld worden.

Inbraak in woning

UTRECHT Woensdagmiddag werd er een inbraak gepleegd in een woning door vier mannen. De politie heeft één verdachte aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 17.20 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken was in een huis aan de Weeresteinlaan. Een getuige heeft drie mannen met een zwarte jas en één met een grijze jas weg zien lopen. De politie hield even later in de omgeving één van de verdachten aan. De man, 20 jaar en afkomstig uit Zeist, voldeed aan het opgegeven signalement. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie is nog op zoek naar de andere drie verdachten en vraagt getuigen te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Brandstichting

VLEUTEN Door nog onbekende oorzaak stonden woensdagavond 15 juni een aantal plastic buizen in de brand. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 21.40 uur werd het vuur op de Landschapsbaan door agenten ontdekt. De brandweer kwam direct ter plaatse om het vuur te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk, maar brandstichting wordt
niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Te hard

UTRECHT Een man kon op donderdagochtend zijn rijbewijs inleveren, omdat hij veel te hard reed.

Omstreeks 04.40 uur hielden agenten een snelheidscontrole op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam ter hoogte van Breukelen en zagen een auto met een veel te hoge snelheid rijden. De agenten gingen achter de auto aan en startten een meting. De man reed 155 km/u, waar een maximum geldt van 100 km/u. Na correctie bleef er een overschrijding van 50 km/u over. De 19-jarige man uit Amstelveen werd op de Amerlandseweg in Breukelen staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.