Nederlands Kanker Instituut


Stichting Pixels tegen Darmkanker overhandigt cheque van EUR 65.000 aan NKI-AVL

14-06-2011

Op 14 juni 2011 overhandigde de Stichting Pixels tegen Darmkanker een cheque van EUR 65.000,- aan dr. Victor Verwaal van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Dit bedrag zal worden besteed aan darmkankeronderzoek. Het onderzoek heeft als doel om aan de hand van iemands genen darmkanker vroegtijdig te kunnen opsporen, behandelen en controleren. Het bedrag is opgehaald tijdens een benefietgala dat de stichting Pixels tegen Darmkanker organiseerde op de laatste dag van de internationale darmkankermaand.

Stichting Pixels tegen darmkanker zet zich in voor een toename van de overlevingskansen van personen met darmkanker. Meer dan 12.000 mensen per jaar krijgen te maken met deze ziekte. Tijdens de gala avond, waar meer dan 230 gasten aanwezig waren, werd de darmkankerproblematiek onder de aandacht gebracht door onder meer een presentatie van dr. Verwaal en een kort debat waarin Pixels tegen Darmkanker heeft laten zien dat zij een vuist maakt tegen darmkanker door op breed vlak samen te werken met diverse partijen waaronder de Belgische actie Stop Darmkanker van dr. Luc Colemont.

Voorzitter van Pixels tegen Darmkanker, Marthen Bakker: "Via de website van onze stichting en de acties die wij organiseren blijven wij aandacht vragen voor de strijd tegen darmkanker. Met goede voorlichting, screening en onderzoek kan de ziekte steeds beter voorkomen worden." Kijk voor meer informatie op www.pixelstegendarmkanker.nl.

Marthen Bakker (midden) overhandigt de cheque aan dr. Victor Verwaal (rechts)

14-06-2011 | Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis