Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 16-06-2011

Rijden onder invloed

ZEIST- Op woensdagavond werd een automobilist aangehouden, omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 18.15 uur werd de 42-jarige man gecontroleerd op het Badmeester Schenkpad. Hij bleek te hebben gedronken en op het bureau blies hij 655 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Twee mannen aangehouden

ZEIST Twee mannen werden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, omdat zij in een gestolen auto reden.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding dat er op het Vrijheidsplein twee mannen in donkere kleding van een dak waren geklommen. Vervolgens waren de mannen in een auto gestapt en weggereden in de richting van de Panweg. Agenten gingen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de auto met de twee inzittenden. Op de Gunninglaan zagen zij het voertuig rijden. De agenten reden achter het voertuig aan en de bestuurder sloeg af de Laan van Vollenhove in. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat hij achtervolgd werd, ging hij harder rijden. De agenten vroegen informatie over het kenteken op bij de meldkamer, waarna bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. Ze gaven de bestuurder een stopteken en blokkeerden de auto met daarin de verdachten. De inzittenden, een man van 19 jaar en een man van 22 jaar en beiden uit Zeist, werden aangehouden. De auto werd in beslag genomen. Deze bleek te zijn weggenomen bij een woninginbraak in Gorinchem. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Ernstige aanrijding

WERKHOVEN- Op woensdagavond raakten zeven personen gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 20.30 uur reed een 56-jarige vrouw uit Renswoude over de Graaf van Lynden van Sandenburgweg. Zij wilde linksaf de Kort Zuwe oprijden. Vermoedelijk zag zij een auto die uit tegenovergestelde richting kwam rijden over het hoofd (geg. onb.). Een forse aanrijding ontstond. In de auto van de 56-jarige vrouw zaten vier personen. Zij raakten allen gewond. In de andere auto zaten vier personen waarvan drie kinderen (geg.onb). In totaal werden zes personen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.