Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Kerkweg en Binnenweg in Maarssen heringericht

Gemeente Stichtse Vecht start na de zomervakantie met de herinrichting van de Kerkweg en de Binnenweg in Maarssen-dorp. De verkeersmaatregelen die in nauw overleg met de klankbordgroep, politie, brandweer en direct betrokkenen tot stand zijn gekomen worden dan uitgevoerd.

Wethouder Wiersema: "Er is de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd met alle belanghebbenden over de te nemen verkeersmaatregelen in Maarssen-dorp. Ik hecht veel waarde aan de meningen van iedereen. De verkeersmaatregelen die nu worden uitgevoerd zijn dan ook dankzij de inspanning van alle partijen op transparante wijze tot stand gekomen. Het doel om het sluipverkeer in Stichtse Vecht terug te dringen, de verkeersstromen zoveel mogelijk te spreiden en de fietsroutes veilig te houden, is daarmee behaald."

De werkzaamheden worden integraal aangepakt. Hierbij zijn de volgende afspraken gemaakt:

* De herinrichting van de Kerkweg en het verwijderen van de bussluis worden gelijktijdig uitgevoerd. De Kerkweg wordt zodanig ingericht dat het niet mogelijk is om harder te rijden dan 30 km per uur.
* In de Huis ten Boschstraat wordt gelijktijdig een maximumsnelheid van 30 km per uur ingevoerd. De weg wordt na realisatie van het bouwproject `De Kwekerij' heringericht.

Doelstellingen

Het doel van de werkzaamheden is het terugbrengen van het aantal motorvoertuigen op de Parkweg tot minder dan 11.000 per etmaal. Daarnaast moet de verkeersdruk evenredig verdeeld worden tussen de Binnenweg en de Kerkweg. Hierbij wordt een marge van 5 tot 10% aangehouden. Zes maanden nadat de herinrichting van de Kerkweg, Parkweg en Binnenweg zijn afgerond vindt een verkeerstelling plaats. Als de doelstellingen niet gehaald worden, worden aanvullende maatregelen genomen. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met alle betrokken partijen.