Gemeente Haaksbergen


Kunstgras De Hoeve

16-06-2011 Kunstgras De Hoeve

Als het goed is en de gemeenteraad instemt, voetbalt Hoeve Vooruit vanaf het nieuwe voetbalseizoen op kunstgras. De gemeente, provincie, Hoeve Vooruit en Stichting 't Meuken slaan de handen ineen en leggen geld bij elkaar voor een nieuw kunstgrasveld. Behalve door de voetbalvereniging wordt het kunstgras ook gebruikt voor maatschappelijke activiteiten als kinderopvang, buurt- en onderwijsactiviteiten.

De speelbelasting van het veld verbetert enorm met de aanleg van kunstgras: dat gaat van ongeveer 200 naar minimaal 1100 uur per jaar. Daarmee verbeteren ook de gebruiksmogelijkheden. Meer mensen en doelgroepen kunnen het veld intensiever en gedurende een langere periode in het jaar gebruiken. Onder vrijwel alle weersomstandigheden is het veld te gebruiken. De subsidieaanvraag van Hoeve Vooruit en Stichting 't Meuken voldeed hiermee aan het belangrijke criterium van multifunctionaliteit in het gemeentelijke sportbeleid.

Een andere voorwaarde is een substantiële eigen bijdrage van de aanvragers. Dat gebeurt. Want van de totale kosten van het kunstgrasveld van EUR 414.000,= nemen Hoeve Vooruit en 't Meuken meer dan de helft voor rekening. De provincie is een belangrijke subsidieverstrekker met een bijdrage van ongeveer EUR 120.000,=. De gemeente betaalt ruim EUR 46.000,=, het bedrag dat de gemeente normaliter kwijt zou zijn aan onderhoud van echt gras. Het onderhoud van het kunstgras wordt nu de verantwoordelijkheid van de gebruikers. Diverse Haaksbergse voetbal- en hockeyverenigingen zijn inmiddels van een kunstgrasveld voorzien. Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met deze opzet wordt het veld in De Hoeve de volgende in de serie.