Gemeente Utrecht


---

Stedelijke onderscheiding voor jeugdarts Ben Rensen

15-06-2011
Op woensdag 15 juni heeft de loco-burgemeester van Utrecht, Rinda den Besten, een stedelijke onderscheiding uitgereikt aan jeugdarts drs. H.B.H. Rensen (64). Hij heeft voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de jeugdgezondheidszorg in Utrecht de Speld van de Stad ontvangen, ter gelegenheid van zijn afscheid.

De heer Rensen is sinds 1980 werkzaam als jeugdarts voor de GG&GD in Utrecht en geldt als expert op het gebied van traumatische ervaringen bij kinderen. Hij was werkzaam in de wijken Ondiep, Pijlsweerd, Kanaleneiland en tot op heden in Zuilen in gezondheidscentrum 'De Brug'. Verder was hij betrokken bij adviezen aan het gemeentebestuur over het beleid ten aanzien van de jeugdgezondheidszorg in Utrecht.

Voorts maakte hij van 1984 tot 1999 deel uit van denktanks zoals 'Migranten en psychosociale problemen'. Van 2000 tot 2003 was hij voorzitter van het 'Stedelijk Overleg Preventie Kindermishandeling' en het 'Samenwerkingsverband Seksueel Geweld'.

De heer Rensen was lid van adviesgroepen en commissies van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie. Ook leverde hij een bijdrage aan diverse internationale congressen over kindermishandeling. Hij is daarnaast docent en auteur van talrijke boeken en artikelen.