Gemeente Leeuwarden

Virtuele tour door nieuw ontwerp Wilhelminaplein

Virtuele tour Wilhelminaplein

Definitief ontwerp vastgesteld

De gemeenteraad heeft het definitieve ontwerp voor het Wilhelminaplein en de omliggende straten vastgesteld. Van het nieuwe ontwerp is een duidelijke virtuele tour gemaakt.

Virtuele 3D bolfototour

In de virtuele 3D bolfototour kunt u op het nieuwe plein rondlopen en het ontwerp van dichtbij bekijken. Vanuit verschillende plekken in het gebied kijkt u 360 graden rond. Op de plattegrond kunt u zien waar u staat. De tour is te bekijken via de website van Nieuw Zaailand (opent in nieuw venster).

Multifunctioneel

Het nieuwe ontwerp is multifunctioneel en is breed inzetbaar. De omgeving rond het Wilhelminaplein is gericht op cultuur, wonen en werken en is ingericht met de rode klinkers die elders in de binnenstad ook zijn toegepast. De vrij neergezette bomen geven op het plein voldoende ruimte voor kwalitatief goede terrassen, markt, kermis en evenementen.

Verkeer

Alleen auto's met een bestemming op het plein hebben toegang tot het Wilhelminaplein en delen de ruimte met het langzame verkeer.

Binnenstad

Om mensen al vanaf de stadsgracht te laten ervaren dat zij in de binnenstad komen, krijgen ook de Prins Hendrikstraat en de Prins Hendrikbrug een andere inrichting. De rijbaan wordt smaller en het asfalt maakt hier plaats voor de rode klinkers die elders in de binnenstad ook zijn toegepast.