FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Zomerbloemen

FLORAHOLLAND (16 juni 2011) - Voorafgaand aan de vergadering van 9 juni 2011 heeft de FPC een bezoek gebracht aan A. Heemskerk. Zij hebben onder leiding van D. van Bommel een rondgang gemaakt door het bedrijf. Op basis van voorbeelden gaf D. van Bommel de kwekers het advies om te kijken wat de mogelijkheden zijn om in ander fust te gaan aanvoeren. Het aanvoeren in bijvoorbeeld kleiner fust kan enorm kostenverlagend werken voor transport en verwerking. De volgende vergadering zal de FPC dit onderwerp verder bespreken.

R. Termijn heeft een toelichting gegevens over de werkwijze groothandelsegment bij FloraHolland Connect. Er wordt meer gedacht vanuit de verschillende segmenten. De trademarketeer bepaald het DNA van de klant en probeert een plan op te zetten om de verkoop te stimuleren. De komende tijd zullen de inspanningen moeten resulteren in orders. Door het afnemen van een dienst kan de aanvoerder beschikken over de informatie die verzameld wordt door het segmentteam.

G. Gardien heeft een persdossier uitgereikt. Hierin staan de verschillende activiteiten van de promotiecampagne PurE summer flowers genoemd. Deze week rijdt de promotiebus 3 dagen langs kopers op de verschillende vestigingen. Op deze manier proberen we het brede assortiment zomerbloemen onder de aandacht te brengen bij de kopers en aandacht te vragen voor de bloemencatalogus. De FPC-leden hebben na de vergadering een bezoek gebracht aan de promotiebus. Lisianthus heeft een eigen promotieproject. Verder heeft J. Bentvelsen een toelichting gegeven op de workshop met bloemisten op zijn bedrijf en de deelname aan Floral Movement van de VBW.

Huidige pioenenseizoen is er extra aandacht voor het aanvoerstadium. Te rauwe pioenen worden niet geveild. Er wordt veel tijd gestoken in uitvoering en communicatie. De komende maanden wordt er met alle betrokken partijen (ook kwekers) geëvalueerd.

Bestuur en directie heeft besloten om de ledenbetrokkenheid via de productlijn in te gaan zetten. Dit heeft consequenties voor de FPC's. De verwachting is dat er meer FPC's opgericht worden als klankbord voor het bedrijf. De veranderingen zullen de komende maanden verder uitgewerkt en besproken worden met de FPC's.

De volgende vergadering zal medio september plaatsvinden.

FPC-leden worden door FloraHolland benoemd. Deze FPC-leden geven FloraHolland op persoonlijke titel adviezen. In de FPC zomerbloemen zijn de volgende aanvoerders vertegenwoordigd: J. Beishuizen, J. Bentvelsen, B. Heeren, F. van Holst,
N. Janson, R. Kester, R. van Oosten, R. van Paasen, F. Rutgrink, H. van Stoffelen, J. ten Hoeve, M. van Tol, P. v.d. Werken en P. Wijfjes.