VU medisch centrum

Een zee van ruimte

16 juni 2011

Foto: Jean-Pierre Jans Wie benieuwd is hoe de hal van de polikliniek er na de verbouwing deze herfst uit gaat zien, moet een kijkje nemen op de gerenoveerde polikliniek verloskunde & gynaecologie (V&G). Omdat deze poli straks deel uitmaakt van de hal is die alvast aangepast aan het toekomstig uiterlijk van de entreehal. En dat is fraai. Overzicht en licht zijn de sleutelwoorden, zo beaamt projectleider Douwe de Vries. "De kleurstelling is overwegend wit en verder is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. We willen rust en overzicht creëren.

" Naast de aanstaande verbouwing van de entreehal was ook de nieuwe polikliniek diagnose en behandeling in de dakopbouw aanleiding om de poli V&G her in te richten. "De entree naar de dakopbouw is via de polikliniek V&G. Op de plek waar nu de brug naar de dakopbouw is gerealiseerd was eerst de wachtruimte van V&G. We hadden dus twee doelen voor ogen: een goede doorgang naar de poli diagnose en behandeling en een prettige wachtruimte voor patiënten van V&G." En dat is gelukt beaamt Lennie Oudshoorn, hoofd polikliniek V&G: "We zijn blij met de balies en de ruimte en het licht.

Natuurlijker zou het nog mooier zijn als de rest van onze poli ook was opgeknapt. We zijn nog wel aan het zoeken, we zouden graag meer kastruimte willen hebben en de doorgang naar de dakopbouw wordt straks met nieuw meubilair beter afgeschermd. De drie patientenbespreekkamers die we nu hebben zijn geschikt voor gesprekken met patienten en bieden volop privacy." Dat de verbouwing tot overlast heeft geleid zal Oudshoorn niet ontkennen, maar het resultaat mag er zijn.

Edith Krab
bron: Origineel