Gemeente Urk

Persberichten

Eerste particuliere kavels verloot in Zeewijk fase 4

Wethouder Gerrit Post en notaris Steenhuis tijdens de loting

Op dinsdagvond 14 juni jl. heeft wethouder Gerrit Post onder toezicht van notaris Steenhuis, de verloting van de eerste fase particuliere kavels in Zeewijk fase 4 verricht. Op deze avond zijn er een viertal vrijstaande kavels en een zestal twee-onder-één-kap kavels verloot.

Tot en met vrijdag 3 juni was het mogelijk om in te schrijven voor een particuliere kavel. De gemeente Urk is verheugd over het grote aantal geïnteresseerden voor de kavels. Wethouder Gerrit Post gaf tijdens zijn toespraak aan dat hij als wethouder van Urk enorm trots is op het feit dat Urk in deze economische tijden zoveel woningen kan realiseren.

In totaal zijn er 18 inschrijvers die daadwerkelijk de stap hebben gezet en een inschrijfformulier hebben ingediend. Tijdens de loting zijn de 2 vrijstaande kavels aan de Voorpiek toegewezen en de 6 twee-onder-één-kap-kavels aan de Kuil.

In de Zeewijk fase 4 zullen in totaal 200 woningen worden gerealiseerd, waarvan enkele nu als particuliere kavel op de markt zijn gezet. De realisatie van de woningen zal gefaseerd plaatsvinden waarbij de verwachting is dat de wijk medio 2014 zal worden opgeleverd.

Na afloop van loting is gebleken dat 2 vrijstaande particuliere kavels aan de Boomkor niet zijn toegewezen. Mocht u interesse hebben in één van deze kavels, maar niet mee hebben gedaan aan de loting of heeft u na de loting geen kavel toegewezen gekregen, dan kunt u via de website (www.urk.nl/zeewijkfase4) contact opnemen met de gemeente. Omdat deze twee kavels eerder in de loting mee hebben gedaan, zullen deze kavels niet door middel van verloting worden aangeboden.

Nog niet alle kavels in de `Zeewijk, fase 4' zijn verloot. Het eerste kwartaal volgend jaar zullen nog een achttal twee-onder-kap-kavels worden aangeboden. U heeft dan opnieuw de mogelijkheid deel te nemen aan een nieuwe verloting van deze kavels.