Mazars ondertekent Cleaner Car Contracts van ING Car Lease

Persbericht van Mazars

Mazars tekent als eerste accountantsorganisatie het Cleaner Car Contracts van ING Car Lease. Met de ondertekening van dit contract streven beide partijen naar een gemiddelde uitstoot van 120 gram CO2/km. Om het nieuwe rijgedrag te stimuleren, kunnen medewer-kers van Mazars van 14 t/m 17 juni 4 elektrische auto's van ING Car Lease testen. ING Car Lease stelt gedurende 4 dagen een Tesla Roadster, Nissan Leaf, Peugeot Partner en Peu-geot iON) ter beschikking. Met het rijden in deze elektrische auto's wil Mazars op een leuke manier aandacht vestigen op schonere alternatieven.
Paul Steman, lid van de bestuursraad van Mazars Nederland: "Met deze actie willen we op een positieve manier bewustzijn creëren bij onze mensen. Daarnaast is het een mooie test-case om te kijken of elektrische auto's gemakkelijk bij ons op kantoor kunnen worden opge-laden."
Paul vervolgt: "Autoreizen zijn goed voor ongeveer 36% van onze CO2 footprint. De gemid-delde CO2 uitstoot per kilometer is nu nog 155 gram CO2/km en we rijden met z'n allen jaar-lijks ruim 8 miljoen zakelijke kilometers. Logisch dus dat wij onze pijlen op de auto richten. Het aangaan van het Cleaner Car Contract sterkt ons in onze pogingen het wagenpark schoner te maken. Gelukkig zorgen ontwikkelingen in de autobranche al voor een groot deel hiervoor. Als Mazars nemen we onze verantwoordelijkheid door maatregelen om het rijden van schonere auto's te stimuleren, maar we willen ook alternatieven voor reizen met de auto bieden. We maken in rap tempo onze ICT-omgeving klaar voor digitaal vergaderen en werken op afstand. Ook bieden we medewerkers een alternatief voor het reizen met de auto door een NS Businesscard aan te bieden. Deze kaart is niet noodzakelijkerwijs ter ver-vanging van de auto, maar eerder een aanvulling. Het biedt onze leaserijders een alternatief, ook als ze bijvoorbeeld in de file staan en kunnen uitwijken naar een transferium om met de trein hun reis te vervolgen." "Maatregelen in het wagenpark maken deel uit van het bedrijfsbrede MVO-beleid, Partner-ship Social Responsibility (PSR) genaamd. Met PSR laat Mazars zien dat ook niet-financiële informatie wat zegt over de gezondheid van een onderneming en dat ethische, sociale, ecologische en maatschappelijke prestaties inzichtelijk moeten worden gemaakt en continue verbeterd kunnen worden. Daarmee blijft Mazars dicht bij haar eigen identiteit van controle en meten is weten."

Over ING Car Lease en Cleaner Car Contracts
Cleaner Car Contracts is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu waar koplopers uit de leasebranche laten zien dat wagenparken veel sneller zuinig en minder milieubelastend kunnen zijn dan volgens Europese regels nodig is. ING Car Lease heeft besloten te kiezen voor het hoogste ambitieniveau op het gebied van terugdringen van CO2-uitstoot waarmee zij de Gold Fleet-status heeft verkregen. Het doel hiervan is dat ING Car Lease, samen met haar klanten die het contract mede kunnen ondertekenen, in 2012 auto's aankoopt met een gemiddelde uitstoot onder de 120 gram CO2 per kilometer.

ING Car Lease behoort tot de top 3 spelers in Nederland op het gebied van Operational Lease. De onderneming is onderdeel van ING Commercial Banking, voorheen ING Who-lesale Banking, de zakelijke bankdivisie van ING Groep. Zij biedt bedrijven en instellingen maatwerkoplossingen voor onder meer werkkapitaalbeheer, binnen- en buitenlandse beta-lingen, elektronisch bankieren en treasury services. ING Commercial Banking heeft een internationaal netwerk in 40 landen. De bank heeft in 2009 in de Benelux een leidende posi-tie opgebouwd over het hele spectrum van het zakelijk bankbedrijf: bankfinanciering (Len-ding), fusie- en overnameadvies (Mergers & Acquisitions), het aandelen- en emissiebedrijf (resp. Equity Markets en Equity Capital Markets) en het obligatiebedrijf (Fixed Income en Debt Capital Markets). Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie over onze dienstverlening zie www.ingcommercialbanking.com

Over Mazars
Mazars behoort tot de top tien accountantskantoren in Nederland. De koppeling van een daadkrachtig en breed opererende nationale praktijk aan een internationaal geïntegreerde organisatie, maakt van Mazars een markante speler. Mazars onderscheidt zich in de markt door een actieve en inventieve opstelling en een brede dienstverlening, zonder daarbij in te boeten aan persoonlijke aandacht voor cliënten en relaties. Mazars bedient cliënten in het middensegment, familiebedrijven, beursgenoteerde ondernemingen en vermogende parti-culieren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.mazars.nl/Startpagina/Over-ons/MVO-bij-Mazars-Partnership-So cial-Responsibility
Bijlage:
* persbericht mazars psr 2doc




Razende Robot Reporter