Politie Midden- en West Brabant

Spookrijder maakt ongelukken in Tilburg

Tilburg, 16-06-2011

Bij de gemeenschappelijke meldkamer kwamen donderdag 16 juni 2011 rond 00.15 uur diverse meldingen binnen over de bestuurder van een grijze Mercedes. De automobilist had meerdere aanrijdingen in centrum van Tilburg veroorzaakt en was er vandoor gegaan, zo luidden de meldingen.

Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de Mercedes beschadigd en onbeheerd aan in de Mariastraat. Op basis van het opgegeven signalement arresteerden agenten verderop een 20-jarige Tilburger. Hij was erg bezweet, duidelijk dronken en bleek eigenaar te zijn van de bewuste auto. Hij claimde dat zijn auto net gestolen was.

Getuigen hadden gezien dat een man met zijn auto op de Spoorlaan ging spookrijden. Daarbij was een frontale aanrijding ontstaan met een tegenligger. In het tumult botste een achteropkomer ook nog eens achterop de aangereden tegenligger. Er raakte niemand gewond. De veroorzakende automobilist ging er in zijn Mercedes vandoor en reed in de Willem II straat nog een verkeersbord uit de grond. Hij deed vervolgens zijn lichten uit en ging er met hoge snelheid vandoor, aldus de ooggetuigen.

De 20-jarige Tilburger werd na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Daar is door een ggd-arts een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het gerechtelijk laboratorium van het
Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het exacte
alcoholpromillage. Gezien alle omstandigheden (gevaarlijk rijgedrag, alcoholgebruik, veroorzaken van aanrijdingen, verlaten plaats ongeval) is zijn rijbewijs ingevorderd. De man zit vast en wordt verhoord over de gebeurtenissen.

De politie zoekt nog contact met mensen die geconfronteerd zijn met het rijgedrag van de automobilist. Getuigen zagen namelijk dat diverse voetgangers opzij moesten springen om te voorkomen dat ze aangereden zouden worden. Personen die dit is overkomen of meer weten, kunnen via 0900-8844 met de politie in contact komen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-06-2011 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |