Diergaarde Blijdorp


---

Diergaarde Blijdorp eerste attractiepark dat de files aanpakt 16-06-2011
Wethouder Baljeu heeft woensdag 15 juni 2011 in Diergaarde Blijdorp het beeldscherm Blik op bereikbaarheid onthuld met file informatie over de wegen rondom Rotterdam. Zij werd daarbij terzijde gestaan door heer Jan Klapwijk, hoofd Communicatie en Marketing van Diergaarde Blijdorp en de heer Patrick Potgraven, directeur VID. Voor Blijdorp betekent dit project een extra stukje service aan de bezoekers. Door o.a. de file-informatie in beeld te brengen, kunnen bezoekers nu veel beter inspelen op files en een voor hen gunstige route kiezen. Niet alleen de bezoekers maar ook de stad Rotterdam heeft hier baat bij. ..

In de spits zitten de wegen rondom Rotterdam regelmatig verstopt. Wanneer dan ook de vele bezoekers van Diergaarde Blijdorp allemaal tegelijkertijd vertrekken, geeft dat extra drukte op de wegen en levert dat extra vertraging op. Daarom hangt er nu in de Diergaarde een beeldscherm met informatie over de files en vertragingen op de wegen in en rond Rotterdam. Bezoekers kunnen dan op basis van die informatie beslissen of zij vertrekken of nog even zullen wachten tot het wat rustiger is. Uniek is dat Diergaarde Blijdorp het eerste attractiepark in Nederland is dat de files aanpakt.

Deze file-informatie is goed voor de bezoekers, meldt Jeannette Baljeu, goed voor de Diergaarde en draagt bij aan een betere spreiding van het verkeer. Daarom is het ook goed voor de stad en haar inwoners. Daarnaast prees zij de samenwerking tussen de Diergaarde Blijdorp, de VID en BEREIK! die met elkaar de realisatie van dit beeldscherm en de informatie mogelijk maakten.

Voor Patrick Potgraven symboliseert het beeldscherm een omslag: De keuze voor de manier waarop, waarlangs en op welk tijdstip we ons verplaatsen maakt een integraal onderdeel uit van ons leven. Door bewust en slim te kiezen, worden de wegen optimaal benut en de vertraging tot een minimum beperkt.