Deltion College


nieuws

16-06-11

Leerlingen Carmel en het Ichthus College volgen zomerprogramma bij Deltion

In de zomer naar school met als doel een (half)jaar studietijdverkorting op het mbo. Vijf leerlingen van het Carmel College Salland uit Raalte en een leerling van het Ichthus College uit Kampen staan voor deze uitdaging. De komende zes weken volgen ze een verkorte leerweg Motorvoertuigentechniek op het Deltion College.

De verkorte leerweg is speciaal bedoeld voor gemotiveerde vmbo-leerlingen motorvoertuigentechniek, die door de met het Deltion College samenwerkende vmbo-scholen zijn geselecteerd. Vorig jaar is het Deltion College gestart met de versnelde beroepsopleidende leerweg (BOL) Motorvoertuigentechniek. De leerlingen die hiervoor in aanmerking komen krijgen op basis van de kennis en vaardigheden, die ze op hebben gedaan op het vmbo, een studietijdverkorting van een half jaar. De tweejarige opleiding duurt dan nog anderhalf jaar. Dit jaar biedt het Deltion ook een verkorte route voor de beroepsbegeleidende opleiding (BBL) aan.

De leerlingen starten met het maken van een intredetoets, bestaande uit de onderdelen motoren, voertuigen, elektro, Nederlands en leren loopbaan & burgerschap. Vervolgens krijgen ze twee dagen les op de campus van het Deltion College en lopen ze drie dagen stage bij een erkend leerbedrijf. Op het Deltion College krijgen ze zowel theorie- als praktijklessen aangeboden. Na zes weken krijgen ze een eindtoets voorgelegd, waarbij ze op alle onderdelen een voldoende moeten scoren. Voldoen ze aan deze eisen, dan kunnen ze in het tweede leerjaar van de mbo niveau-2 BBL opleiding Autotechnicus/ bedrijfsautotechnicus instromen. De studenten krijgen zo een jaar studietijdverkorting.


---