Gemeente Laarbeek



Strenge aanpak wildplakken

LAARBEEK Binnen de gemeente zijn er voldoende mogelijkheden om evenementen en activiteiten die in Laarbeek plaatsvinden aan te kondigen. Daarvoor zijn aangewezen locaties en borden beschikbaar. Om deze locaties en borden een bepaalde periode te mogen gebruiken, moet u wel toestemming vragen bij de gemeente. Zonder toestemming en buiten de daarvoor bestemde plaatsen is het niet toegestaan om aankondigingen aan te plakken.

Extra controle
Om te voorkomen dat de openbare ruimte verrommelt, gaat de milieupolitie de komende periode extra aandacht besteden aan het zogenaamde wildplakken. Wildplakken is het zonder toestemming aanbrengen van affiches (in welke vorm dan ook) op andermans eigendommen. Tegen een aantal overtreders is al proces-verbaal opgemaakt. Niet alleen de personen die de bekendmakingen of posters zonder toestemming plakken kunnen een proces-verbaal krijgen, maar ook hun opdrachtgevers. Overtreders worden beboet en krijgen de kans om de posters direct te verwijderen. Worden de posters niet zelf verwijderd, dan zullen de kosten hiervan aanvullend in rekening worden gebracht bij de overtreder.

Meld het aan de milieupolitie
Ziet u posters of stickers op locaties waar dit niet is toegestaan, meld dit dan aan de milieupolitie. U kunt hiervoor bellen naar het telefoonnummer 0900 8844. U krijgt dan de meldkamer aan de lijn, die u doorverbindt met de milieupolitie. De posters of stickers worden na uw melding, waar mogelijk, binnen twee werkdagen verwijderd.

Toestemming voor plakken
Bekendmakingen of posters mag u alleen plakken op daartoe aangewezen locaties. Een uitzondering op deze regel vormt het aanplakbord aan de Koppelstraat ter hoogte van het Piet van Thielplein in Beek en Donk. Op dit bord mag u zonder toestemming een aankondiging plaatsen. Het is echter niet toegestaan dit bord te gebruiken voor handelsreclame. Voor toestemming voor het gebruik van de aangewezen locaties en borden, kunt u een aanvraagformulier downloaden, via www.laarbeek.nl. Eventueel kunt u zich ook telefonisch of per mail wenden tot de gemeente (telefoon 0492 469 700, of gemeente@laarbeek.nl). Houd er rekening mee dat een verzoek minimaal zes weken van te voren moet worden ingediend. Of uw verzoek wordt gehonoreerd, hangt af van de beschikbaarheid van de aanplakplaatsen.