Oranjewoud


Oranjewoud en partners openen 'Slimme Laadpaal' in Oosterhout

16 juni 2011

Oosterhout, 16 juni 2011 - Oranjewoud opent op dinsdag 21 juni 2011 de 'Slimme Laadpaal' op haar vestiging in Oosterhout. De 'Slimme Laadpaal' is een oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Daarmee heeft Oranjewoud de primeur in de gemeente Oosterhout. Bijzonder aan deze laadpaal is dat naast auto's ook elektrisch aangedreven scooters, fietsen en voertuigen voor minder validen tijdens kantooruren op kosten van Oranjewoud kunnen worden opgeladen.

Samen met de provincie Noord-Brabant, Enexis en Better Place werkt Oranjewoud aan de realisatie van 's
werelds eerste slimme laadsysteem voor elektrische voertuigen. In het Brabantse Experimenteerproject 'Smart Charging' worden daartoe elektrische auto's uitgerust met een PDA van Better Place. Via deze PDA wordt de batterijstatus weergegeven en de aankomst- en vertrektijd bij een oplaadpunt ingegeven. Op basis van deze informatie rekent de BackOffice uit of de gewenste laadhoeveelheid haalbaar is.

Doordat de PDA van Better Place communiceert met de BackOffice, kan een zogenaamd laadplan gemaakt
worden. Het systeem is zelfs zo ingericht dat op basis van de verzamelde data elk kwartier de behoefte aan elektriciteit vertaald wordt in een laadplan. Dit plan wordt doorgestuurd naar netbeheerder Enexis en deze accordeert of keurt het af. Indien er onvoldoende capaciteit beschikbaar is, wordt middels een signaal aangegeven hoeveel capaciteit er wel beschikbaar is en wordt het voertuig zo ver mogelijk opgeladen.

Oranjewoud onderzoekt in dit project de effecten van elektrisch rijden
- zoals betrouwbaarheid, actieradius, laadsnelheid en reiskeuze - op het gedrag van de weggebruiker. Met het plaatsen van de 'Slimme Laadpaal' in Oosterhout participeert Oranjewoud niet alleen als projectpartner, maar ook als actieve deelnemer. Daarnaast sluit het plaatsen van deze 'Slimme Laadpaal' perfect aan op de duurzaamheidsstrategie van Oranjewoud.

Via deze weg nodigen wij u graag uit om de opening van de eerste 'Slimme Laadpaal' in Oosterhout bij te wonen. De officiële opening zal op dinsdag 21 juni rond 16.00 uur plaatsvinden. Vanaf 15.30 uur bent u welkom op ons kantoor aan de Beneluxweg 7 te Oosterhout. Aansluitend op de opening is er voor een beperkt aantal personen de gelegenheid om een proefrit te maken met één van de aanwezige elektrische voertuigen. Dit zijn de Citroën C-Zero, Volkswagen Golf, de Peugeot iOn van ING Car Lease, de Toyota Prius Plug In, de Thorr (cabriolet sportwagen) en een fiets met elektrische ondersteuning.

Datum: 21 juni 2011
Tijd: 15.30 - 17.00
Locatie: Beneluxweg 7, 4904 SJ Oosterhout

Programma:
15.30 - 16.00 Ontvangst op de vestiging
16.00 Openingswoord Rob van Dongen (directeur Oranjewoud) 16.15 Opening 'Slimme Laadpaal' met aansluitend de mogelijkheid een proefrit te maken
16.30 Borrel