Gemeente Lisse

Dienstverlening Lisse ruim voldoende

Lisse doet dit jaar en volgend jaar mee aan de Benchmarking Publiekszaken van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening. De resultaten 2011 zijn onlangs bekend geworden.

gemeentewinkel

Van de ruim 80 gemeenten die in 2011 deelnemen aan de Benchmarking Publiekszaken zijn de gemiddelden respectievelijk een 7,8 en een 7,5. Het college van Lisse streefde naar minimaal een 7, dit doel is dus ruimschoots behaald.

Meer resultaten

Zeer positief gewaardeerd worden de vriendelijkheid (8,5) en deskundigheid (8,2) van de baliemedewerkers en de duidelijkheid van de informatie (8,1). De indicator `prijs' krijgt een 6,1 en de openingstijden scoren een 7. De hoogste telefoniewaardering van onze klanten gaat naar de vriendelijkheid van de medewerker (7,8). Het laagst scoren de telefonische openingstijden (6,7). Helaas is de digitale klanttevredenheid (digitaal aangevraagde producten) niet meetbaar gebleken voor Lisse. Er waren te weinig gegevens voorhanden om dit klanttevredenheidsonderzoek goed uit te voeren. Alle scores zijn te vinden in het overzicht scores balie en in het overzicht scores telefonie.

Wat we ermee doen

We zorgen ervoor dat we deze goede resultaten behouden en wellicht nog verder verbeteren door hier intern aandacht aan te blijven besteden. Hiertoe worden kringbijeenkomsten georganiseerd met gemeenten die deelnemen aan de benchmarking; gemeenten praten met elkaar over hun resultaten en leren van elkaar.