Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 16 juni

Alkmaar, 16-06-2011 o 15.00 uur

Grote verkeerscontrole

Benningbroek, woensdag 15 juni

Op woensdag hield de politie tussen 08.45 en 14.00 uur een verkeerscontrole op de A7 onder Benningbroek. Bij de controle werd met name gelet op zwaar verkeer.

In totaal schreef de politie 88 bekeuringen uit. De meeste (68) werden uitgeschreven in verband met overschrijding van de maximum snelheid. De snelste bestuurder reed 168 km/u. Verder werd er geschreven voor technische gebreken en het ontbreken van vervoersdocumenten. Drie vrachtwagencombinaties kregen boetes opgelegd voor overbelading. Bij één vrachtwagen was de overbelading zodanig, dat een andere vrachtwagen van het bedrijf moest komen om een deel van de lading over te nemen. Een bestuurder van een vrachtwagencombinatie moest zijn auto aan de kant laten staan om deze eerst te laten repareren. De remmen bleken zo slecht te zijn, dat doorrijden een gevaar op zou kunnen leveren.

Dronken tegen paaltje

Den Burg, woensdag 15 juni

Op woensdagavond omstreeks 19.10 uur reed een 35-jarige man uit De Cocksdorp op een bromfiets over de Buytengors in Den Burg. Hier was hij door onbekende oorzaak tegen een betonnen paaltje aan gereden. De man liep hierbij letsel op en moest naar het Gemini ziekenhuis voor onderzoek. Ook bleek de man alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Rijden onder invloed van drugs

Berkhout, woensdag 15 juni

Op woensdagmiddag omstreeks 13.25 uur controleerde de politie een 19-jarige Amsterdammer in een personenauto op de A7 onder Berkhout. De man rook hevig naar softdrugs. De man moest bloed afgeven. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De man moest eigenlijk zijn rijbewijs inleveren. Bij controle bleek hij niet over een rijbewijs te bezitten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Zuid-Scharwoude, woensdag 15 juni

Op woensdagavond omstreeks 18.45 uur vond er een ernstige aanrijding plaats op de kruising van de Lindenlaan en de Kastanjelaan in Zuid-Scharwoude.

Een 21-jarige man uit Noord-Scharwoude reed op een motorscooter over de Kastanjelaan (vanuit de richting Sportlaan). Op de kruising met de Lindenlaan kwam hij in botsing met een eveneens 21-jarige bromfietser uit Noord-Scharwoude. Deze kwam vanuit de richting vna de Dorpsstraat over de Lindenlaan aanrijden.

Door de aanrijding schoot de bromfiets door en botste tegen een 12-jarig meisje uit Noord-Scharwoude die op de Kastanjelaan fietste, samen met haar 11-jarige zusje.

De 21-jarige bromfietser raakte buiten bewustzijn. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De motorrijder liep beenletsel en verwondingen aan zijn hoofd op. Ook hij werd overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

De zusjes werden voor onderzoek overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. Na onderzoek mochten zij weer naar huis.

Motorrijder onderuit

Avenhorn, woensdag 15 juni

Op woensdagmiddag omstreeks 17.35 uur raakte een motorrijder gewond bij een ongeval op de Provincialeweg in Avenhorn. De man, een 50-jarige Grootebroeker, reed op een motorfiets op de Provincialeweg toen het verkeer voor hem plotseling afremde. Toen de motorrijder ook remde, ging hij onderuit en gleed de berm in. Hierbij liep hij letsel aan zijn been en ribben op. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Opgevoerde bromfiets

Bergen, woensdag 15 juni

Op woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur controleerde de politie op de Koninginneweg in Bergen een 17-jarige jongen uit Schoorl op een bromfiets. Op de rollentestbank bleek de bromfiets een constructiesnelheid te hebben van 77 km per uur. De jongen kreeg een proces-verbaal en moest zijn kentekenbewijs inleveren. Dit krijgt hij weer terug als de bromfiets in de originele staat is teruggebracht.

Banden lek gestoken: verdachte aangehouden

Den Helder, woensdag 15 juni

Op woensdagavond kreeg de politie melding dat er in de Tuinstraat in Den Helder vier banden van een personenauto lek waren gestoken. Ter plaatse bleek dat de eigenaresse had gezien dat haar ex de banden van de auto had vernield. De 26-jarige verdachte werd door de politie in zijn woning in Den Helder aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.