Politiebond ACP

V&J: Inzet aspiranten Koninginnedag volgens regelgeving belonen

De compensatieregeling die de Politieacademie hanteert voor politiestudenten die dit jaar speciaal voor Koninginnedag in het Limburgse Weert en Thorn zijn ingezet, is niet conform de rechtspositieregeling. Dat heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (V&J), naar aanleiding van kritische vragen van de ACP, via de Raad van Korpschefs laten weten.

Voorafgaand aan Koninginnedag heeft de ACP aan minister Opstelten duidelijk gemaakt dat zij hecht aan de rechtspositionele en arbeidsvoorwaardelijke afspraken voor de politiestudenten die op 30 april zijn ingezet. Het gaat hier over afspraken, zoals meeruren, eventuele overuren en toeslagen. Er moet voor politiestudenten (uiteraard) dezelfde rechtspositie gelden als voor de overige collega's die zijn ingezet op Koninginnedag. De Politieacademie besloot echter een eigen compensatieregeling toe te passen. Die regeling kan worden aangemerkt als `een sigaar uit eigen doos'.

Kritische vragen

Daarover heeft de ACP kritische vragen (zie het format onderaan dit artikel) gesteld aan de minister. In het landelijk overleg met de minister van 26 mei is bepaald dat de inzet van de aspiranten op Koninginnedag gezien moet worden als werk. Het komt er op neer dat de beloning die hierbij hoort geheel conform de rechtspositieregeling moet zijn. De minister heeft de Raad van Korpschefs dan ook verzocht om uitvoering te geven aan deze afspraak.

---

16/06/11 15:16

---