Gemeente Giessenlanden


Inwoners onderhouden bloembakken

In Arkel (Dam/Schotdeuren) en Schelluinen (Kerkplein) gaan inwoners het onderhoud van de gemeentelijke bloembakken in de straat voor hun rekening nemen. Deze inwoners hebben op eigen initiatief aangegeven veel waarde te hechten aan mooie bloembakken. In overleg met de gemeente is afgesproken dat zij zelf de bloemen en planten gaan onderhouden. Door deze samenwerking van inwoners met de gemeente wordt voorkomen dat de bloembakken verdwijnen doordat de gemeente moet bezuinigen op het openbaar groen.

De gemeente is inmiddels met inwoners uit verschillende dorpen in gesprek en krijgt veel enthousiaste reacties. Naast eerdergenoemde locaties zijn ook bewoners van De Peperhof in Arkel, het winkelcentrum in Giessenburg, ât Hoog in Hoogblokland en de Kastanjelaan in Arkel bereid bloembakken te onderhouden. Met name het onderhoud (water geven en onkruid wieden) van de bloembakken is arbeidsintensief en daardoor duur. Dit deel kan worden overgenomen door bewoners. De gemeente zal wel het inplanten van de bloembakken jaarlijks blijven verzorgen.

Â

Zou u het ook zonde vinden als de bloembakken in uw buurt verdwijnen of leeg blijven? En wilt u (samen met uw dorpsgenoten) iets betekenen in het onderhoud? Laat het weten aan de afdeling Beheer en Onderhoud, dhr. A. van den Berg via a.van.den.berg@giessenlanden.nl of dhr. M. Vonk via 06-51841107.

Â

bloembakken
Kerkplein, Schelluinen - Wethouder De Jong draagt symbolisch het onderhoud van
de bloembakken over aan omwonenden