Algemene Onderwijsbond

16-06-2011

Leden gezocht voor De Onderwijscoöperatie

De AOb zoekt op korte termijn leden die zich willen inzetten voor De Onderwijscoöperatie. Leden met een brede interesse in het beroep leraar, de kwaliteit van het onderwijs en de versterking van de positie van leraren.

De Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL) wordt dit jaar omgevormd tot De Onderwijscoöperatie. De AOb maakt samen met CNV Onderwijs, het Platform Vakinhoudelijke Verenigingen VO, de CMHF en BON deel uit van De Onderwijscoöperatie.

Op twee onderwerpen zoekt de AOb op korte termijn leden zich willen inzetten voor De Onderwijscoöperatie.

Profiel leden Lerarenadviesraad
De Lerarenadviesraad bestaat uit 50 leraren uit de sectoren po, vo en mbo. Zij hebben een belangrijke stem in de koersbepaling van De Onderwijscoöperatie. Nieuwe thema's die de beroepsgroep wil aansnijden. Reacties en opinies op onderwijsbeleid. Kortom, allemaal zaken die direct raken aan het beroep leraar komen in de Lerarenadviesraad aan de orde.

De AOb zoekt leden die een brede interesse hebben in het beroep leraar, de professionalisering van de leraar, de kwaliteit van het onderwijs en de versterking van de positie van de lesgevende. Betrokkenheid en ervaring zijn twee belangrijke criteria bij de toewijzing van de 20 plaatsen die de AOb in de lerarenadviesraad inneemt.

De Lerarenadviesraad komt tweemaal per jaar bijeen.

Profiel leden Resonansgroep Project herijking wet BIO Een van de belangrijke thema's gaat over de bekwaamheid van de leraar. Om de kwaliteit van het vak waarborgen is het belangrijk om kaders te stellen en normen te ontwikkelen. Daarom is de wet Beroepen In het Onderwijs (wet BIO) 5 jaar geleden vastgesteld. Onder meer met de daarin vermelde 7 competenties die bij het beroep horen.

In het najaar 2011 gaat De Onderwijscoöperatie aan de slag met de herijking van de Wet BIO. De AOb zoekt geïnteresseerde en betrokken leden - werkzaam in po, vo en mbo - die zich inhoudelijk willen verdiepen in de herijking van de Wet BIO.

De deelnemers komen in 2011/2012 vier maal bijeen voor centrale/regionale discussiebijeenkomsten. Verder wordt gevraagd om een bijeenkomst met collega's binnen de eigen school/instelling over dit onderwerp te organiseren.
De totale groep die vanuit De Onderwijscoöperatie zich met dit onderwerp bezig houdt bestaat uit ongeveer 100 personen. De AOb zal ongeveer een derde van de deelnemers aanleveren.

Interesse?
Dan kunt u zich aanmelden via bestuur@aob.nl