Talis


Landelijke Finale BuurtBattle

Dit jaar is het de beurt aan Nijmegen om dit te organiseren. Hier hebben Wij staan voor de Wijk, Tandem en Futsal Chabbab de N.E.C. BuurtBattle opgezet.

Op Multifunctioneel sportcomplex De Eendracht worden vier opblaasbare velden neergezet, waar teams uit Breda (NAC), Eindhoven (PSV), Tilburg (Willem II), Venlo (VVV) en Roermond (VVV) het in drie categorieën tegen elkaar op zullen nemen. Jongens van 9 tot 12 jaar, meisjes van 9 en 14 jaar en jongens van 13 tot 16 jaar hebben in de verschillende steden het afgelopen seizoen gestreden voor de lokale titel. Nu kunnen ze hun krachten meten op landelijk niveau.

De BuurtBattle, in sommige steden beter bekend als de Streetleague, is niet zomaar een competitie. Er kunnen punten gescoord worden met voetbalwedstrijden, fair play, BuurtBijdrages (klusjes in de wijk) en BuurtBabbels (thema-avonden). Zo hebben de teams in de verschillende steden ouderen bezocht, vuurwerk opgeruimd en zijn ze in discussie gegaan met scheidsrechters en politieagenten. De optelsom van de behaalde punten op de verschillende disciplines bepaalt de eindstand. De teams die in iedere stad de beste totaalstand hadden, strijden in Nijmegen voor de titel. Vanzelfsprekend zal ook Fair Play weer een rol spelen op deze finaledag.

Om 12.00 uur wordt afgetrapt met enkele balkunstenaars. Aangezien voetballen bij de deelnemers niet meer echt tot de verbeelding spreekt, zullen andere sporten hun kunsten komen vertonen. Vervolgens zullen tussen 12.15 uur en 15.45 uur alle wedstrijden worden afgewerkt, waarna de prijsuitreiking is.