Politie Zaanstreek-waterland

Drankrijder op de vlucht

Zaandam , 15-06-2011 o In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Zuiddijk het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Hoogwoud omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Agenten waren op de Straat Davis bezig met een verkeercontrole toen zij een auto met opvallend hoge snelheid voorbij zagen rijden over de Wibautstraat. Nadat de auto uit het zicht was verdwenen, hoorde de agenten een klap. Omdat zij het vermoeden hadden dat de auto bij een ongeval betrokken was, gingen de agenten de wijk in om poolshoogte te nemen. Vervolgens zagen zij de auto opnieuw met hoge snelheid aan komen rijden. Op de kruising van de Burgemeester Ter Laanstraat en het Burgemeester Ter Laan plantsoen reed de bestuurder rakelings langs een agent, die nog net op tijd opzij kon stappen. De agent gaf het kenteken door aan zijn collegas die vervolgens een zoektocht inzetten. Met behulp van getuigen werd de auto even later aangetroffen. De bestuurder en zijn twee passagiers hadden de benen genomen maar konden ook al snel worden opgespoord. De mannen verklaarden afkomstig te zijn van een feestje en lopend op weg was naar huis te zijn. De 21-jarige man had een autosleutel bij zich maar verklaarde niet in de auto te hebben gereden. De auto, die van zijn vader was, was volgens de man al een paar dagen niet gebruikt. Met behulp van de
warmtebeeldcamera op de politieauto was te zien dat de auto nog warm was. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij had veel te veel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.