Saxion
BR>

do 16 juni 2011

Saxion helpt ouderen bij toekomstbestendig wonen

Ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel in hun eigen huis blijven wonen. Vooral voor deze groep heeft het Duits-Nederlandse project `Wonen in Beweging' van het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving een online zoekmachine opgezet.

De zoekmachine is bedoeld voor huiseigenaren en huurders en bevat Duitse en Nederlandse bedrijven zoals aannemers, installateurs en architecten.

De bedrijven zijn gespecialiseerd in toekomstbestendig wonen en hebben ruime ervaring in barrièrevrij bouwen, toegankelijkheid, wooncomfort en toekomstwaarde. De zoekmachine is te vinden op
www.wonen-in-beweging.nl. Met de tool wil Saxion mensen ondersteunen bij het vinden van een geschikt bedrijf voor hun verbouwing of woningaanpassing.

Veertig jaar geleden gingen mensen op hun 65^e al naar een bejaardenhuis. Nu rijdt een 65-jarige bij goede gezondheid nog op de motor en wil tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen. Bij de (ver)bouw of aanpassing van de woning wordt onvoldoende rekening gehouden met leeftijdsgebonden wonen. Er zijn tegenwoordig veel eenvoudige en betaalbare oplossingen om een huis aan te passen aan elke levensfase, maar deze worden nog maar weinig toegepast.

Het project `Wonen in Beweging' treedt op als informatieplatform voor comfortabel en barrièrevrij bouwen en wil de huiseigenaren en aanbieders hiervan bewust maken. Het project denkt bovendien actief mee met aanbieders van zorg en woningbouw over de kansen en mogelijkheden en organiseert daarvoor bijeenkomsten en workshops.