Gemeente Barneveld


Asbest in speeltoestel De Glind

Asbestpalen De Glind

De gemeente Barneveld heeft in een speeltoestel aan de Postweg in De Glind, nabij "Glindster", asbesthoudend materiaal aangetroffen. De gemeente heeft het speeltoestel met hekken afgezet en opdracht gegeven om de verticale elementen te verwijderen. Dat gebeurt medio volgende week. Tot en met die tijd mag het speeltoestel niet worden gebruikt.

Het asbestmateriaal is met name aanwezig in de verticaal ingegraven buizen. Deze buizen bestaan, naar nu blijkt, uit asbesthoudend materiaal en zijn gevuld met beton. Asbest is op zichzelf niet schadelijk, mits het niet is afgebrokkeld. Gezien de leeftijd van het speeltoestel is dit afbrokkelen gestart en daarom moeten deze ingegraven buizen worden verwijderd. De rest van de speeltoestel blijft staan.

De gemeente Barneveld heeft vandaag opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf om de buizen te verwijderen. Dat gebeurt medio volgende week. Tot en met de werkzaamheden wordt de locatie afgezet met hekken en is het niet toegestaan om het speeltoestel te gebruiken. De gemeente Barneveld informeert omwonenden van de locatie door middel van een brief.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl

Werk aan de weg?

Kijk op het overzicht met wegwerkzaamheden
lees verder >