Gemeente Noordwijkerhout


Informatieavond oost-west verbinding N205-N206 voor raadsleden en bestuurders

15 juni 2011

Begin dit jaar is besloten dat er een vervolgstudie moet komen naar een nieuwe verbindingsweg tussen de N205 en de N206. De nieuwe verbindingsweg zou moeten worden aangelegd in het gebied tussen Hillegom en Vogelenzang/Bennebroek.
Om de nieuwe raadsleden in het gebied te informeren, organiseert de regio Holland Midden op donderdag 16 juni 2011 van 19.00 tot 21.30 uur een informatieve bijeenkomst over de (Noordelijke) Ontsluiting Greenport, ook wel Zuidkennemerlandroute genoemd. Deze bijeenkomst is in principe ook toegankelijk voor inwoners van het gebied en vindt plaats in het Ford-museum, Haarlemmerstraat 36 in Hillegom.

De provincies Noord en Zuid Holland hebben echter nog geen besluit genomen over het daadwerkelijk aanleggen van de weg. Er is ook nog niet besloten waar de weg in het zoekgebied `noord' precies zou moeten komen. De gevolgen voor de noordelijke variant moet verder worden onderzocht in een Tracéstudie/Milieueffectrapportage (MER). Daarin wordt ook bekeken hoe en waar de weg ruimtelijk en technisch (met bruggen of tunnels) het best kan worden ingepast in het gebied. Het is de bedoeling dat het vervolgonderzoek na de zomervakantie van start gaat. Dat hangt onder meer af van besprekingen tussen de beide provincies en het Rijk over financiering en prioritering. In het najaar zullen indien de onderzoeken zijn afgerond informatieavonden worden georganiseerd voor bewoners.