Gemeente Lansingerland

Verkeershinder Noordeindseweg
Verkeershinder

Afgelopen dinsdag zijn de nutsbedrijven begonnen met het omleggen van kabels en leidingen in de Noordeindseweg ter hoogte van de Meerweg/Planetenweg.

Hierdoor is slechts één rijbaan over een afstand van 500 meter beschikbaar. Deze afsluiting leidt, met name tijdens de spits, tot filevorming bij de tijdelijke verkeerslichten. Het fietsverkeer kan wel gewoon doorstromen en heeft de beschikking over een eigen strook.

Gemotoriseerd verkeer van en naar Zoetermeer wordt echter aangeraden om gebruik te maken van de N470 en de N471. Dit wordt ook aangegeven op tijdelijke verkeersborden. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de aanleg van de rotonde op de Noordeindseweg-Planetenweg-Oostmeerlaan mogelijk te maken.
Â
Zie voor de werkzaamheden en de fasering het volledige overzicht. Â

De gemeente streeft ernaar om de hinder voor het verkeer en de omwonenden tot een minimum te beperken en een vlotte doorstroming voor het verkeer te bevorderen. Met name op de eerste dag van de werkzaamheden heeft de aannemer enkele problemen ondervonden met het inregelen van de tijdelijke verkeerslichten. Dit werd veroorzaakt door een nabijgelegen zendmast. Deze storing is op de tweede dag verholpen wat heeft geleid tot een afname van de verkeershinder.

Te downloaden:

* Tekening verkeershinder Noordeindseweg.pdf (464,65 KB)

Werk aan de weg