ProRail

Persbericht

16-06-2011

ProRail werkt aan doorstroming en veiligheid bij Pijnacker-Nootdorp

ProRail werkt in Nederland aan de bouw van ongelijkvloerse kruisingen. Deze kruisingen zorgen voor een betere doorstroming van het wegverkeer en meer veiligheid. Momenteel worden door ProRail verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor de realisatie van ongelijkvloerse kruisingen van de âs-Gravenweg in Nootdorp met de spoorlijn Den Haag - Gouda en de Rijksweg A12. Dit weekend wordt gewerkt aan de A12. In oktober zal de fietstunnel onder de spoorlijn op zijn plaats worden gebracht.

ProRail werkt aan doorstroming en veiligheid

ProRail werkt overal in Nederland aan het realiseren van ongelijkvloerse kruisingen. De bouw en ingebruikname van de ongelijkvloerse kruisingen zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer; er hoeft niet meer gewacht te worden voor de spoorbomen. Daarnaast is deze oplossing veiliger omdat verkeersstromen elkaar niet meer kruisen.

Inschuiven tunnel

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond 17 juni 21.30 uur tot maandagochtend 20 juni 5.00 uur. Gedurende dit weekend zal de Rijksweg tussen Zoetermeer en Nootdorp zijn afgesloten (zie de website www.vananaarbeter.nl) Er wordt op de Rijksweg over een breedte van 21 meter het asfalt verwijderd, inclusief vangrail en verlichting. Vervolgens wordt het talud weggegraven. Daarna wordt de tunnel in de uitgegraven sleuf geschoven. Na het inschuiven wordt de tunnel aangevuld met zand en wordt het asfalt weer opnieuw aangelegd. De treinen blijven gewoon rijden.

Veel bouwmachines en verkeer

In de gehele periode van de verkeersafsluitingen wordt er met veel machines gewerkt. Hierdoor zal het op de werkterreinen op de omliggende fietspaden erg druk zijn met transportbewegingen van machines en bouwverkeer. Naast deze drukte ten gevolge van de bouwwerkzaamheden leert de ervaring dat omwonenden en andere belangstellenden de werkzaamheden graag van dichtbij willen volgen. Het risico is echter groot dat hierdoor op en rondom de werkterreinen onveilige situaties ontstaan. Mede in overleg met de gemeenten Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp is besloten de directe omgeving van het werk af te sluiten voor publiek. Toch is er een oplossing.

Installatie webcam

Om mogelijk te maken dat het hele proces toch op de voet gevolgd kan worden, zorgt ProRail ervoor dat er een webcam geplaatst wordt. Via de website van ProRail zijn de vorderingen van de werkzaamheden online te volgen. Geinteresseerden kunnen voor de webcam kijken op www.prorail.nl.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.prorailwerktaandoorstromingenve iligheidbijpijnacker-nootdorp&category=Regionaal]