Vakcentrum Levensmiddelen

Convenant Vakcentrum en Belastingdienst verlengd

16 juni 2011
---

Woensdag 8 juni is afgesproken dat het convenant tussen het Vakcentrum en de Belastingdienstvoor onbepaalde tijd wordt verlengd. Beide partijen zijn het hierover eens geworden na een korte evaluatie.

Het convenant tussen het Vakcentrum en de Belastingdienst zorgt ervoor dat ondernemers die na verkoop van hun bedrijf achterblijven met een flinke schuld aan hun commerciële organisatie, weer met een schone lei kunnen beginnen. In het convenant staan afspraken over de toepassing van verrekenbare verliezen en de afwikkeling van btw over onbetaalde goederen. Door deze afspraken wordt de pijn voor de ondernemers verzacht. Ook wordt meer duidelijkheid geschapen.

Groot succes
Uit de evaluatie blijkt dat het convenant een groot succes is. De afgelopen twee jaar hebben veel ondernemers, accountants en commerciële organisaties gebruik gemaakt van de overeenkomst om tot afspraken te komen bij de schuldafwikkeling. Beide partijen constateren dan ook dat het convenant goed werkt en geen aanpassingen behoeft. Desalniettemin zal het convenant jaarlijks opnieuw worden geëvalueerd.

Verheugd
Het Vakcentrum is verheugd dat het convenant, dat begin 2009 met een looptijd van twee jaar werd afgesloten, nu voor onbepaalde tijd wordt verlengd. Het Vakcentrum beveelt het gebruik van de afspraken aan bij de ondernemers, accountants en betrokken commerciële organisaties.