Gemeente Dongeradeel


2011

Bestemmingsplan Bûtengebiet

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Bûtengebiet en inspraakprocedure van de Nota van Uitgangspunten.

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken overeenkomstig artikel
1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening voor te bereiden voor het Buitengebied.

Nota
In samenhang hiermee wordt de Nota van Uitgangspunten voor het bestemmingsplan Bûtengebiet met ingang van 16 juni 2011 tot en met 27 juli 2011 (6 weken) voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis, Koningstraat 13 te Dokkum (balie Bouwzaken). Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie hiervan te raadplegen via de gemeentelijke website.

De Nota van Uitgangspunten is te beschouwen als een richtinggevend visiedocument voor het op te stellen bestemmingsplan. Ze is niet uitputtend en gaat in op de meest voorkomende en de (mogelijk) ruimtelijk meest ingrijpende functies in het buitengebied.

Gedurende deze termijn worden onafhankelijke instanties en belangenorganisaties in de gelegenheid gesteld om hierover advies uit te brengen.

Inspraakreactie en afspraak
Verder kunnen ingezetenen en belanghebbenden in de vermelde periode van zes weken schriftelijk hun inspraakreactie kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Zij, die hun reacties mondeling aan ons kenbaar willen maken, kunnen tot een week voor het einde van de inspraakperiode om een hoorzitting verzoeken.
Voor een afspraak kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, tel. (0519) 298734. Tijdens de zitting zal alleen worden gehoord, er zal niet op reacties worden ingegaan. Van de hoorzitting wordt een verslag gemaakt dat in de verdere besluitvorming zal worden meegenomen.


* Nota van uitgangspunten Butengebied 2011_Definitief.pdf
* Raadsvoorstel NvU Butengebied_Definitief.pdf