Arcadis NV

PERSBERICHT


Arnhem, 16 juni 2011

ARCADIS HELPT BIJ MODERNISERING OBJECTEN BEDIENING ZEELAND

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS gaat helpen bij het project Modernisering Objecten Bediening Zeeland fase 3 en 4. ARCADIS doet dit in opdracht van Cofely dat het totale project doet voor Rijkswaterstaat Dienst Zeeland. De werkzaamheden omvatten onder meer een deel van de engineering van de bediening op afstand, een deel van de engineering van de bewaking en beveiliging, het omgevingsmanagement, verkeersmanagement en de bouwbegeleiding. Verder worden alle vereiste bedrijfszekerheidanalyses binnen de Systems Engineering door ARCADIS uitgevoerd. Met deze opdracht is een opdrachtsom van ongeveer 4 miljoen euro gemoeid. Dat maakte ARCADIS op donderdag bekend.

Het totale project bevat drie hoofdactiviteiten. Het gaat om bediening op afstand; het moderniseren van de objectbediening en het realiseren van centrale bediening op afstand vanuit twee nautische centrales voor alle sluizen en bruggen van Rijkswaterstaat in Zeeland. Groot variabel onderhoud en renovatie werkzaamheden aan de sluiscomplexen en bewaking en beveiliging van de sluizencomplexen tegen onbevoegden aangezien deze op afstand zullen worden bediend.

Het is een belangrijk project. Volgens algemeen directeur Rob Mooren van ARCADIS Nederland past dit werk prima bij de activiteiten van ARCADIS. ,,We hebben de samenwerking gevonden tussen de diverse adviesgroepen om Cofely te helpen dit multidisciplinaire project tot een succes te maken. Onze kracht ligt in het vinden van oplossingen voor complexe vraagstukken.''



Arcadis NV