KEMA geeft verder invulling aan groeistrategie

Persbericht van KEMA Nederland B.V.

Strategische opties nader onderzocht

Arnhem, 16 juni 2011 - Energiekennisbedrijf KEMA heeft een volgende stap gezet in de verwezenlijking van zijn groeistrategie. Om optimaal in te spelen op de mogelijkheden die de energiesector wereldwijd biedt - mede als gevolg van ontwikkelingen op het gebied van energietransitie - is het bedrijf een nadere, brede verkenning gestart van zijn strategische opties. Als onderdeel van deze strategische oriëntatie wordt ook de huidige eigendomsstructuur onderzocht. De aandelen in KEMA zijn momenteel in handen van diverse energie- en netwerkbedrijven. Het onderzoek heeft de steun van zowel Raad van Commissarissen als aandeelhouders, en zal enige maanden duren.

KEMA is al ruim 80 jaar actief in de energiesector die, mede door de overgang naar een duurzame energievoorziening, sterk in beweging is. Zo biedt de ontwikkeling van intelligente energienetten (smart grids), die essentieel zijn voor de energietransitie, veel mogelijkheden. Vooral de laatste vijf jaar is KEMA sterk geïnternationaliseerd en gegroeid. Ook voor de komende vijf jaar heeft KEMA de ambitie om zijn prominente rol in de internationale energiesector verder uit te breiden. In deze periode zullen zeker voor het personeel veel nieuwe mogelijkheden ontstaan voor verdere ontwikkeling in een internationale omgeving.

In 2010 behaalde KEMA een omzet van EUR 245,3 miljoen en een EBIT (winst voor rente en belastingen) van EUR 19 miljoen. Daarmee nam de omzet, ten opzichte van het jaar 2009 (1), toe met 19% en de EBIT met 44%.

Over KEMA
KEMA (www.kema.com), dat is opgericht in 1927, is een zelfstandig kennisbedrijf dat wereldwijd actief is in de energiewaardeketen en gespecialiseerd in hoogwaardige dienstverlening op het gebied van business & technische consultancy, operationele ondersteuning, metingen & inspecties, en testen & certificatie. Als onafhankelijk bedrijf, adviseert en ondersteunt KEMA zowel overheidsorganisaties als producenten, leveranciers en eindgebruikers van energie, en fabrikanten van elektriciteitstransmissie- en distributieapparatuur. Bij KEMA, dat vestigingen en vertegenwoordigingen in ruim 20 landen wereldwijd heeft, werken ruim 1.700 professionals.

1) In de vergelijkingscijfers van 2009 zijn de resultaten van het gedesinvesteerde KEMA Quality niet inbegrepen.

Links:
http:///www.kema.com
Organisatie info:

KEMA Nederland B.V.

Voor meer inform atie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Rolf van Stenus, persvoorli chter van KEMA, op tel +31 26 3 56 2607 of via rolf.vanstenus@kema.com.