Gemeente Berkelland


Persbericht
15 juni 2011

Laatste gelegenheid voor agrariërs om afspraak te maken Voorbereidingen bestemmingsplan buitengebied Berkelland in volle gang Wethouder Leo Scharenborg: "Zorgvuldig overleg om zoveel mogelijk met alle belangen rekening te houden"

Het werk aan het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied vordert. Wethouder Leo Scharenborg voor Ruimtelijke Ordening: Voor het bestemmingsplan buitengebied willen we zorgvuldig overleg met direct betrokkenen zodat we zo veel mogelijk met alle wensen en belangen rekening kunnen houden. Daarvoor spreken we met alle Berkellandse agrariërs die dat willen. We hebben hierover eerder een brief gestuurd. Deze maand kunnen agrariërs nog reageren. Als we deze fase afronden werken we naar een concreet voorontwerpbestemmingsplan toe."

Van 400 naar 40
De wethouder vervolgt "De gemeente werkt hard aan het op orde brengen van de bestemmingsplannen. We willen van 400 naar 40 plannen en zijn daarmee nu ongeveer op de helft. Het bestemmingsplan buitengebied is daarbij een hele belangrijke. In 2009 stelden we een Uitgangspuntennotitie voor het buitengebied vast, waaraan we in de praktijk al plannen toetsen. In 2010 volgde de vaststelling van een structuurvisie. Het uiteindelijke doel is het uitwerken van alles wat we weten in concrete planregels voor het definitieve bestemmingsplan."

Uitnodiging
Bij een bestemmingsplan voor het buitengebied is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie op de agrarische bedrijven en van hun toekomstplannen. Daarom heeft de gemeente de afgelopen maanden ongeveer 1850 brieven gestuurd naar alle adressen die volgens de geldende bestemmingsplannen nog een agrarische bestemming hebben. Met deze brieven werd iedereen uitgenodigd om eventuele toekomstplannen met de gemeente door te nemen.

Afspraak
Veel mensen hebben gebruik gemaakt van deze uitnodiging. Toch heeft nog niet iedereen contact opgenomen om een afspraak te maken. Nu de gemeente alle brieven heeft verstuurd, roept zij iedereen die daarop nog niet heeft gereageerd op om alsnog contact op te nemen Op deze manier wil de gemeente samen met de gebruikers van haar buitengebied een bestemmingsplan opstellen dat binnen de wettelijke kaders zo goed mogelijk inspeelt op toekomstige ontwikkelingen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Projecten, telefoonnummer 0545 - 250 257.


---