Dura Vermeer

Amsterdam - 16 juni 2011

Dura Vermeer Bouw Amsterdam bouwt datacenter Equinix

Dura Vermeer Bouw Amsterdam realiseert in samenwerking met Unica Fastcom in Amsterdam een duurzaam datacenter (IBX) in opdracht van het beursgenoteerde Equinix, Inc, leverancier van wereldwijde datacenterdiensten.

Het nieuwe IBX (International Business Exchange) komt in het Science Park Amsterdam, dat met meer dan 150 netwerken één van de meest netwerkrijke locaties in Europa is. Het datacenter bevat bij voltooiing ongeveer 6.400 m2 vloeroppervlak voor klanten.

Duurzaam
Het is inmiddels het derde datacenter dat Equinax bouwt in Amsterdam, een duidelijke indicatie van de sterk groeiende vraag naar de datacenterdiensten van deze leverancier. Het nieuwe datacenter, met een LEED-certificering, maakt gebruik van warmte- en koude-opslag in de grond om het gebruik van mechanische koeling waar mogelijk te voorkomen. Overtollige warmte van het datacenter zal gebruikt worden om naburige gebouwen te verwarmen en wordt beschikbaar gesteld voor andere toepassingen door derden.

Door Equinix' gebruik van duurzame technologieën kunnen klanten hun CO2-voetafdruk of carbon footprint in belangrijke mate reduceren. Het nieuwe datacenter wordt in fasen gebouwd, waarbij de eerste fase capaciteit zal leveren voor ongeveer 1.400 cabinets. Als de tweede en finale fase is afgerond, zal het IBX ongeveer 2.800 cabinets kunnen herbergen. `Dit datacenter is het meest duurzame datacenter dat we ooit gebouwd hebben,'' aldus Eric Schwartz, President van Equinix EMEA.
---