Ingezonden persbericht


Alex Fondsbeleggen breidt online "beleggingsfondsensupermarkt" uit met thema's en fondsprimeurs

Met de uitbreiding van de beleggingsfondsensupermarkt krijgen beleggers bij Alex toegang tot een assortiment van meer dan 750 beleggingsfondsen van 60 aanbieders. Nieuw element binnen Alex Fondsbeleggen is de beschikbaarheid van acht herkenbare beleggingsthema's, zoals Emerging markets en Vastgoed. Deze thema's ondersteunen de belegger bij het samenstellen van een evenwichtige portefeuille. Daarnaast is op basis van objectieve criteria een kernselectie beschikbaar met daarin de 50 best presterende fondsen in hun klasse van dit moment.

Als onafhankelijke fondsensupermarkt streeft Alex ernaar nieuwe fondsen als eerste beschikbaar te maken voor de Nederlandse particuliere belegger. Zo gaf Alex Fondsbeleggen direct toegang tot het Delta Lloyd Azië Deelnemingen fonds en biedt het als enige het Labrusca fonds van ex-Skagen manager Filip Weintraub aan. Andere voorbeelden zijn het nieuwe Fidelity China Consumers Fund en het prijswinnende Oyster European Opportunities (2011 Lipper award winnaar, 10 jaar Europese aandelen). Natuurlijk kan er ook belegd worden in inmiddels meer gevestigde namen en fondsen als Skagen, Carmignac en Ethna.

Alex Fondsbeleggen ondersteunt beleggers bij het vinden van de fondsen die het beste bij hem of haar passen. Onder meer door het bieden van tools, het werken met thema's en het organiseren van seminars. Voor deze unieke beleggingsservice betalen klanten geen directe kosten. De distributievergoeding van de fondshuizen vormt voor Alex Fondsbeleggen de enige bron van inkomsten. Deze is duidelijk zichtbaar op de website.

Matthijs Aler, directeur Alex:

"De animo onder particuliere beleggers voor nieuwe, vernieuwende en goed presterende beleggingsfondsen blijft groot. Alex Fondsbeleggen stelt deze als onafhankelijke aanbieder dan ook zo snel mogelijk beschikbaar. Door bij Alex Fondsbeleggen geen directe kosten aan de klant in rekening te brengen, verwacht ik dat het voor beleggers nog aantrekkelijker wordt om bij Alex zelfstandig en onafhankelijk een beleggingsfondsenportefeuille samen te stellen."

Ontdek via onze demorekening hoe Alex Fondsbeleggen in zijn werk gaat:

Alex Fondsbeleggen

Inlog: Demorekening02

Wachtwoord: raadplegen

Over Alex

Alex Vermogensbank is opgericht in 1999 en biedt een breed productassortiment voor iedereen die bewustmet zijn geld bezig is en meer rendement wil behalen. Naast online zelf beleggen richt Alex zich met vermogensbeheer en nu dus ook met Fondsbeleggen op de financieel bewuste consument in Nederland. Daarnaast leidt Alex beleggers van alle niveaus op aan de Alex Academy. Alex Vermogensbank is sinds 1 januari 2008 onderdeel van BinckBank N.V.. BinckBank is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam. Ga voor meer informatie naar www.alex.nl.

Perscontact: