Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA deelt zorgen over toekomst LFB!

Door de bezuinigingen van het ministerie van VWS wordt de LFB, de belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, in haar voortbestaan bedreigd. Dit gaat ook het CDA te ver. Sabine Uitslag, Tweede Kamerlid van het CDA heeft daarom een motie ingediend met het verzoek aan de minister om met de LFB in overleg te gaan over deze ongewenste situatie.

De nieuwe subsidieregeling voor Patiënten- Gehandicapten- en Ouderen (PGO) organisaties pakt voor de zelforganisatie LFB wel heel desastreus uit. De minister wil de subsidie van de LFB in drie jaar tijd met 96% korten. Dit betekent feitelijk het einde van de LFB, een unieke organisatie waar mensen met een verstandelijke beperking zelf opkomen voor hun belangen en elkaar versterken.

Naast de oppositiepartijen heeft nu ook het CDA te kennen gegeven dat dit niet de bedoeling kan zijn van een nieuwe subsidieregeling waarin efficiënte en doelmatige samenwerking wordt nagestreefd. De minister onderschrijft het belang van een sterke derde partij die de stem van de cliënt vertegenwoordigd. De LFB heeft i.v.m. haar unieke karakter juist ondersteuning nodig om de stem van mensen met een verstandelijke beperking te laten horen.

Het CDA heeft daarom de minister verzocht om het gesprek aan te gaan met de LFB over wijze waarop dit kan worden vormgegeven zonder dat de LFB in haar voortbestaan wordt bedreigd. De LFB is blij met de motie van het CDA en hoopt van harte dat de motie wordt aangenomen en de minister op het verzoek tot overleg met de LFB wil ingaan. De intentie van de motie en de uitkomst van het overleg met de minister kan volgens de LFB geen andere zijn dan het voortbestaan van het unieke karakter van de LFB

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht