Gemeente Utrechtse Heuvelrug


'Kom dwalen in verhalen' in de Utrechtse Heuvelrug

uh

Succesvolle bijeenkomst over vervolg toeristische campagne `Uit in de Heuvelrug'.

`Kom dwalen in verhalen' is het thema van de `Uit in de Heuvelrug'-campagne voor 2011 en 2012.

Op donderdag 16 juni organiseerden de samenwerkende gemeenten, RECRON, programmabureau Heel de Heuvelrug, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het campagneteam van LVTPR een bijeenkomst voor het bedrijfsleven en overige betrokkenen. Doel van de bijeenkomst was om alle betrokken partijen en met name de ondernemers uit de regio bij te praten over de vernieuwde campagne.

Het thema van de campagne is gericht op de mooie verhalen die er zijn over deze regio: verhalen over vroeger, maar ook verhalen van nu. Over wat er te beleven valt, welke prachtige locaties het bezoeken waard zijn en bij welke ondernemers bezoekers terechtkunnen, met name op het gebied van horeca, verblijfsaccommodaties en winkelmogelijkheden. Deze verhalen gaat de campagne vertellen aan de rest van Nederland, om zo bezoekers naar de regio te trekken.

Uit de cijfers van de onlangs gehouden representatieve nul-meting blijkt dat 100 procent van de Nederlanders heeft gehoord van de regio Utrechtse Heuvelrug. Daarentegen is 37 procent bekend met de toeristische mogelijkheden van deze regio. Omdat hier nog winst te behalen valt, richt de campagne zich sterk op het promoten van de activiteiten in de aangesloten gemeenten: Baarn, De Bilt, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Zeist. Dit doet het campagneteam door samen met ondernemers promotieacties te ontwikkelen en uit te voeren en onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

De vernieuwde website www.uitindeheuvelrug.nl vormt de spil van alle promotieactiviteiten. Ook gebruikt `Uit in de Heuvelrug' actief en intensief social media als Twitter, Facebook en Hyves om (potentiële) bezoekers te informeren over evenementen en activiteiten.

Tijdens de bijeenkomst is de nieuwe Uitgids gepresenteerd: een compact boekje met allerlei activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen. Deze Uitgids is vanaf volgende week verkrijgbaar bij alle VVV's en andere strategische punten in de regio Utrechtse Heuvelrug en wordt de komende maanden via diverse kanalen ook buiten de regio verspreid. Daarnaast belandt de recreatiekrant eind juni in de regio op de deurmat. Uiteraard is ook deze krant op te halen bij de VVV-kantoren.