Seminar ‘Energie (DE)centraal 2011’


Duurzame en decentrale energieopwekking: van ambitie naar bewezen praktijk

BODEGRAVEN, 20110511 -- Als vervolg op het succesvolle seminar Energie (DE)centraal 2010 organiseren DWA installatie- en energieadvies en DREAM op donderdag 16 juni opnieuw een seminar over decentrale energieopwekking. Het seminar gaat dit jaar in op technische, financiële, juridische en organisatorische aspecten rond lokale energieopwekking. Hierbij staan ervaringen met duurzame energievoorzieningen die zich in de praktijk bewijzen centraal.

De kansen voor energiebesparing en duurzame energieconcepten op lokaal niveau zijn enorm. Door financiële risico’s en organisatorische belemmeringen blijven veel kansen in de praktijk echter onbenut. Dit seminar wil insteken op de mogelijkheden en lessen trekken uit bestaande projecten. Deskundige sprekers maken u wegwijs in de praktijk van decentrale energieopwekking. Dagvoorzitter is Maurits Groen, directeur Maurits Groen Milieu & Communicatie.


Tijdens een plenaire lezing wordt ingegaan op de hobbels die er te nemen zijn bij de realisatie van een succesvol lokaal duurzaam energiebedrijf. Vervolgens kunnen deelnemers tijdens twee themasessies kennismaken met projecten waarbij de geleerde lessen van concrete lokale energieprojecten de boventoon voeren. Aan bod komen Energievoorziening Vaartsche Hoek, Vestia Energie, Paleiskwartier ’s Hertogenbosch, Geothermie Den Haag. Tot slot zullen de zes leden van het expertpanel kort en krachtig ingaan op de voorbeelden uit de themasessies en, mede in dialoog met de zaal, de kritieke succesfactoren van decentrale energieopwekking benoemen. Het geheel wordt omgeven door een interessante informatiemarkt. 

Meer informatie
Het seminar vindt plaats in Fort Wierickeschans, Zuidzijde 132 te Bodegraven en duurt van 13.00 tot 18.15 uur. Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom. Ter afsluiting is er een warm-koud buffet tot 19.30 uur. Deelname kost € 295,- per persoon. Voor meer informatie en aanmelden: zie www.dwa.nl.





Ingezonden persbericht